Ακριβώς απέναντι από την Βουρβουρού στη Σιθωνία, στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, υπάρχει ένας μυστικός παράδεισος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Το μικρό νησί Διάπορος, μεταφέρει απευθείας σε μέρη εξωτικά, με τα γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά του και το ονειρικό τοπίο που απλώνεται μπροστά στον επισκέπτη, εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων βρεθούν σε αυτό, έστω και μία φορά.

- Advertisement -
Παραλία νησάκι Διάπορος

Στην ουσία πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο μήκους 700 μέτρων, ενώ στην μόλις 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκτασή του υπάρχουν υπέροχες παραλίες με ρηχά νερά που σχεδόν πάντα είναι ζεστά.

Ένα νησάκι που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη!

Προσοχή: Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική για μπάνιο

Στα όσα αξίζει να αναφερθούν για τον Διάπορο είναι το γεγονός ότι ο οικισμός που συναντάται εδώ χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού, καθώς και το ότι πλούσια καταπράσινη βλάστηση καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Παραλία Χαλκιδικής νησί Διάπορος

Για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος ή να πάρετε μέρος σε κάποιο από τα οργανωμένα tours που διοργανώνονται για τον Διάπορο.

To… επτασφράγιστο εξωτικό μυστικό που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Πελοπόννησο

Δεν έχει όνομα, μα έχει απίστευτη, εξωτική ομορφιά. Ένα ξεχωριστό σημείο κατά μήκος μιας κατά τα άλλα βραχώδους ακτογραμμής, που μοιάζει βγαλμένο από τροπικό μέρος. Και όμως… βρίσκεται στην Αργολίδα, κοντά στο χωριό Κοιλάδα της γοητευτικής Ερμιονίδας.

Forbes: Αποθεώνει δέκα παραλίες στην Ευρώπη, δυο είναι ελληνικές!

Η λευκή άμμος δημιουργεί απίστευτα χρώματα που χαρακτηρίζουν τροπικούς εξωτικούς παραδείσους. Ελάχιστοι γνωρίζουν το σημείο καθώς είναι κυριολεκτικά στη «μέση του πουθενά».

Προσβάσιμο και από την κοντινή βραχώδη ακτή και από σκάφος και ιδανικό για νέους και ζευγάρια, αποτελεί ένα σημείο στην Αργολίδα που κολυμπάς και νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην… Κούβα.

Μια εξαιρετική πρόταση για μοναχικές, εξωτικές βουτιές, κοντά στην Κοιλάδα, δυόμιση ώρες από την Αθήνα και μια ώρα περίπου από το Ναύπλιο.

Δείτε την μαγευτική παραλία στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ