Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει τις περισσότερες κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα, αλλά και τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία… Και μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές την έκφραση «σαν την Χαλκιδική δεν έχει», ή και να την έχετε πει και εσείς άλλες τόσες, δεν πρόκειται όμως για μια αβάσιμη πεποίθηση καθώς εκτός από τις πασίγνωστες και τις κινηματογραφικές παραλίες της, κρύβει πολλά ακόμα διαμάντια και μας επιβεβαιώνει ξανά και ξανά πως πράγματι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

Εδώ βρήκαμε 2 παραλίες «κρυφούς» παραδείσους που οι περισσότεροι δεν τις γνωρίζουν για απολαυστικά μπάνια και…πριβέ βουτιές!

- Advertisement -

Η πρώτη είναι η ανέγγιχτη παραλία Τρίμη που βρίσκεται στα σύνορα του Αγίου Όρους και αναδεικνύει η ομάδα haanity μέσα από ένα υπέροχο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube. Και η δεύτερη η παραλία Αγριδιά, στη Σιθωνία, που μπορεί να μην είναι τόσο άγνωστη όσο η πρώτη αλλά παραμένει στα «κρυμμένα» διαμάντια της Χαλκιδικής. Είναι μια παραλία περίπου 36χλμ νότια της Βουρβουρούς, που επιβεβαιώνει πόσο μαγευτικός είναι αυτός ο τόπος!

Παραλία Τρίμη

Πρόκειται για την παραλία Τρίμη, εξαιρετικής ομορφιάς… Στην ουσία πρόκειται για τρεις παραλίες, που χωρίζονται μεταξύ τους από πανύψηλα κάθετα βράχια που ρίχνουν τη σκιά τους στη θάλασσα προσφέροντας πολύτιμο καταφύγιο από τις καλοκαιρινές ακτίνες του ηλίου, αλλά προσφέρονται και για βουτιές για τους πιο τολμηρούς.

Παραλία Τρίμη, Χαλκιδική

Οι κολπίσκοι είναι σχήματος Ω και θυμίζουν σε μικρογραφία το σχήμα της διάσημης Βοϊδοκοιλιάς της Μεσσηνίας. Ένας πραγματικά ανέγγιχτος παράδεισος, προσβάσιμος κυρίως με σκάφος αλλά και με μονοπάτι ή κολύμπι από διπλανή παραλία για τους πιο επιδέξιους. Στην επόμενη επίσκεψή σας στην Χαλκιδική, πρέπει να πάτε!

Δείτε το βίντεο:

Η παραλία Αγριδιά

Η παραλία Αγριδιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, ανάμεσα στη Συκιά και την Σάρτη Χαλκιδικής. Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Σάρτη και μόλις 5 από την Συκιά Χαλκιδικής. Παίρνοντας τον δρόμο για την περιοχή θα βρεθείτε σε μια διασταύρωση, σε ένα πλάτωμα στην κορυφή του βουνού όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.

Παραλία Αγριδιάς, Χαλκιδική

Πρόκειται για μια παραλία από τις πολλές στην Χαλκιδική που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, ενώ ταυτόχρονα, η Χαλκιδική αναδείχθηκε φέτος ως δεύτερη δύναμη στον κόσμο! Ένας όμορφος, απομονωμένος και γραφικός ορμίσκος του οποίου την ύπαρξη λίγοι γνωρίζουν και απολαμβάνουν. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής καθώς επίσης και λιγοστοί ελεύθεροι κατασκηνωτές απολαμβάνουν τα όμορφα γαλάζια νερά και το τοπίο που αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση. Δε ξεπερνά τα 100μέτρα ενώ περιτριγυρίζεται από μεγάλους βράχους, οι οποίοι δίνουν την αίσθηση ότι ακολουθείτε έναν διάδρομο προς την ονειρική παραλία.

Δείτε την παραλία Αγριδιάς μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ