Απόκρημνοι βράχοι, αρχαία δάση, υαλωτές λίμνες και κάστρα κάνουν την Ιρλανδία ένα μαγικό τόπο που περιμένει να τον εξερευνήσετε. Ανακαλύψαμε για εσάς τα 15 καλύτερα σημεία της χώρας που αν τα δείτε, είναι βέβαιο πως θα την ερωτευτείτε!

Dark Hedges Road

Οι δεντροστοιχίες οξιάς του 18ου αιώνα, που έγιναν διάσημες από το Game of Thrones.

Dark Hedges Road

Killarney National Park

Το ξημέρωμα στο Lough Leane, μία από τις πολλές λίμνες του εθνικού πάρκου, 25.425 στρεμμάτων. Βελανιδιές, πουρνάρια δασικών εκτάσεων και κόκκινα ελάφια θα συναντήσετε στο Killarney National Park.

Killarney National Park

Kylemore Abbey, Connemara

Το κτήμα κατασκευάστηκε ως ιδιωτική κατοικία ενός πλούσιου γιατρού από το Λονδίνο. Στη δεκαετία του 1920, η μονή αποτέλεσε καταφύγιο για το τάγμα των Βενεδικτίνων μοναχών, που είχαν φύγει από το Βέλγιο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, και έγινε ένα ιδιωτικό οικοτροφείο για κορίτσια, μέχρι το 2010.

Kylemore Abbey, Connemara

Giant’s Causeway, Antrim

Αυτά τα πετρώματα αποτελούν ένα από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου και το μόνοΜνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στην Ιρλανδία. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι 37.000 στήλες βασάλτη δημιουργήθηκαν από μια τεράστια υπόγεια έκρηξη 60 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Giant's Causeway, Antrim

Cliffs of Moher, Liscannor

Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται την κορυφή του γκρεμού, γαια να απολαύσουν τη θέα.

Cliffs of Moher, Liscannor

Slieve League cliffs

Αυτά τα μεγαλοπρεπή βράχια υψώνονται πάνω από τον Ατλαντικό στα 609m, και είναι μερικά από τα ψηλότερα στην Ευρώπη.

Slieve League cliffs

The Long Room, Trinity College

Η βιβλιοθήκη χρονολογείται στις αρχές του 18ου αιώνα και στεγάζει 200.000 από τα παλαιότερα βιβλία του πανεπιστημίου.

The Long Room, Trinity College

Rock of Cashel

Ο Βράχος του Κάσελ, ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή ιστορικά μνημεία στην Ιρλανδία.

Rock of Cashel

The Burren National Parκ

Γνωστό για την άγρια ομορφιά του και την σπάνια χλωρίδα του.

 National Parκ

Dun Aengus

Αυτή η πέτρα είναι το βασικό υλικό κατασκευής για πολλά προϊστορικά φρούρια, στα νησιά Aran, της κομητείας Galway. Η θέα από την κορυφή του γκρεμού είναι καταπληκτική!

Dun Aengus

Glendalough

Αυτή η όμορφη κοιλάδα παγετώνων είναι το πιο δημοφιλές σημείο του Εθνικού Δρυμού Wicklow. Υαλώδεις λίμνες, ένα καλά διατηρημένο συγκρότημα εκκλησιών και ένα στρογγυλός πύργος κάνουν το τοπίο να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Glendalough

Cobh

Αυτό το όμορφο λιμάνι της πόλης με τα πολύχρωμα σπίτια και τον Βικτοριανό Καθεδρικό Ναό με το  κωδωνοστάσιο είναι ο ορισμός της γοητείας.

Cobh

Ashford Castle Ηοtel

Βρίσκεται στο Mayo στην Ιρλανδία, το ξενοδοχείο κάστρο Ashford έχει ξανανοίξει πρόσφατα μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις. Χρονολογείται από το 1228, το ακίνητο βρίσκεται σε 350 στρέμματα αρχαίου δάσους.

Ashford Castle Ηοtel

Τα δίδυμα νησιά Skellig

Επτά μίλια από την ακτή της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας, τα απομακρυσμένα, απόκρημνα και ανεμοδαρμένα, ιστορικά νησιά είναι γνωστά για τη συμβολή τους στον πολιτισμό. Η μοναστική περιοχή ήταν ένα από τα θαύματα της παλαιοχριστιανικής Ιρλανδίας.

Τα δίδυμα νησιά Skellig

Sky Road

Η θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι πανέμορφη.

Sky Road

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ