Ενημερώθηκε στις 13 Ιουλίου 2020, 18:34

Κάποιοι νομίζουν ότι η Ρόδος είναι ένα νησί όπου κυριαρχεί το φάστφουντ, οι κατεψυγμένοι μουσακάδες, τα τουριστικά μαγαζιά και η μαζική κατανάλωση. Είναι αλήθεια ότι σε ένα βαθμό έχουν δίκιο…

Έχουν δίκιο διότι η Ρόδος είναι ένα τεράστιο νησί που μαζεύει εκατομμύρια τουρίστες και είναι πάρα πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στα άπειρα τραπεζοκαθίσματα. Γι’ αυτό όμως είμαι εγώ εδώ στο blog μου στο travelstyle.gr και θα σας γράψω για ταβερνάκια και εστιατόρια που κατά την προσωπική μου γνώμη αξίζουν την προσοχή σας.

Ντινόρης

Η ιστορία του ξεκινάει από τον 14ο αιώνα ! Η φήμη του από το 1967 ! Χάρη σε μια οικογένεια που με αγάπη και μεράκι άλλαξε το γευστικό χάρτη του νησιού ! Έδωσε και δίνει αριστουργήματα με βάση το ολόφρεσκο ψάρι! Δημιουργεί νόστιμους ψαρομεζέδε που έχουν τιμήσει κατά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες! Συνεχίζει την ιστορία με αφοσίωση και σας περιμένει όλους! Καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 12:00 το βράδυ.

Πλατεία Μουσείου 14Α, Μεσαιωνική Πόλη, Ρόδος, τηλ. 22410 25824, 6948 306402

Noble

Στο γκουρμέ εστιατόριο «Noble» του τελευταίου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του πολυτελούς ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η παραδοσιακή κουζίνα συναντά το σύγχρονο αβανγκαρντισμό και μετουσιώνεται σε απαράμιλλη εμπειρία πολλαπλών αισθήσεων.

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα meeting points των bon vivants του νησιού, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την αξεπέραστη θέα και το μίνιμαλ αλλά ατμοσφαιρικό του περιβάλλον όσο και για το πρωτοποριακό γαστρονομικό του προφίλ.Με την αίσθηση μιας ζεν σοφίας και καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης παρουσιάζει ένα κονσεπτικό μενού εμπνευσμένο από τη ροδίτικη παράδοση αφηγούμενος την ιστορία μιας ξεχασμένης καθημερινότητας με σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα και να ξυπνήσει αναμνήσεις.

Στο μενού δεσπόζουν πιάτα όπως χταπόδι μελό με θαλασσινά, κίτρινο αρακά και φύκια, σουπιόρυζο, «σαλάς» με μελιτζάνες, καπνό, πιπεριές, ρέγκα και χαιρεπαίδι (παραδοσιακό ρόφημα από 19 βότανα), λαβράκι με μαύρο σκόρδο, λουριά, γιασεμί και παντζάρι κ.ά., το καθένα συνοδευόμενο από μια σύντομη ιστορία.

Εlysium Resort & Spa, Καλλιθέα, Ρόδος, τηλ. 22410 45700

Avocado Restaurant

Ολοκαίνουρια πρόταση στο γευστικό χάρτη στο κέντρο της πόλης για απολαυστική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα! Εξαιρετικές γεύσεις σε ένα πολύ ωραίο, οικογενειακό περιβάλλον με άψογο σέρβις!

Καθημερινά 12:00 – 00:00

Γρίβα 71 &, Δηλμπεράκη, Ρόδος T: 2241 020007 Avocado Restaurant Rhodes www.avocadorestaurant.gr

Ο Τάσος Δούσης γράφει για τη Ρόδο: 18 κορυφαία αξιοθέατα και tips, κάποια σίγουρα εντελώς άγνωστα!

4 Ροδιές 

“Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους τους οποίους μαγειρεύεις”

Με φιλοσοφία το μοτο αυτό, το οικογενειακό μεζεδοπωλείο “4 Ροδιές” στο υπέροχο νεοκλασικό του με τραπεζάκια στην αυλή παρουσιάζουν ένα μενού φτιαγμένο με μεράκι και σεβασμό στις πρώτες ύλες του τόπου με αποτέλεσμα παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις αλλά και μοντέρνες εκδοχές οικείων συνταγών. Plus οι υπέροχες και χορτοφαγικές επιλογές του μενού.

Κούκος

Καφενές σήμα κατατεθέν του νησιού είναι μια από τις πιο κλασικές προτάσεις για όλες τις ώρες της μέρας.

Τις πρωινές ώρες οι μυρωδιές από τα φρεσκοφουρνιστά ζεστά ψωμάκια και τις σφολιάτες αλμυρές και γλυκές, όλα ψημένα στον ξυλόφουρνο, σε τραβούν από τη μύτη. Στην καλοφροντισμένη του αυλή απολαμβάνεις ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη ή εσπρεσάκι, για ν’ ανοίξει το μάτι, συντροφιά με τον συμπαθέστατο φωνακλά παπαγάλο-μασκότ του μαγαζιού.

Το απόγευμα ή το βράδυ μπορείς να πας για κρασάκι, σούμα ή ουζάκι που θα απολαύσεις συνοδεία καλομαγειρεμένων παραδοσιακών μεζέδων αλλά θα σε συμβουλεύαμε να κλείσεις τραπέζι έγκαιρα γιατί από κάποια ώρα και μετά τα τραπεζάκια του γεμίζουν.

Οι προσεγμένες μουσικές επιλογές και το εσωτερικό του μαγαζιού με τις «ψαγμένες» παραδοσιακές λεπτομέρειες στη διακόσμηση θα σου θυμίσουν κάτι από τα παλιά…

Έχε στα υπ’ όψη ότι ο Κούκος δεν λειτουργεί μόνο ως καφενές αλλά παράλληλα, παραδοσιακοί φροντισμένοι ξενώνες προσφέρονται για όσους επιθυμούν να διαμείνουν στο νησί.

Μανδηλαρά 20-26, Ρόδος τηλ. 22410 73022

Pizanias “The Sea Star”

Αν ρωτήσεις τους ντόπιους για καλό ψάρι θα σου προτείνουν τον Πιζάνια, στην Παλιά Πόλη. Με την 3η πλέον γενιά στο τιμόνι της επιχείρησης το γνωστό εστιατόριο εξολοκλήρου θαλασσινών γεύσεων σερβίρει από το 1970 το εκλεκτό μενού του με γνώμονα πάντα την ποιότητα και τη γεύση.

Θα απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια στα κάρβουνα και θαλασσινά σε παραδοσιακές συνταγές και πιο περίτεχνες παρασκευές ενώ πολύ ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών ελληνικού αμπελώνα όπως και η πλούσια γκάμα τόσο σε ούζο όσο και σε τσίπουρο από όλη την Ελλάδα (26 και 15 ετικέτες αντίστοιχα)!

Καθημερινά 12:00 – 00:00

Σοφοκλέους 24, Παλιά Πόλη, Τ. 22410 22117 Fb. Pizanias “The Sea Star”

To Νησάκι Fish restaurant

Στην παραλία των Κολυμπιών, δίπλα στο κύμα σε έναν όμορφο, φιλόξενο χώρο, “Το Νησάκι” είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την εκλεκτή ψαροφαγία.

Από το 1954 σερβίρει με μεράκι και επαγγελματισμό γευστικότατα και ολόφρεσκα πιάτα θαλασσινών που φέρνουν καθημερινά ντόπιοι ψαράδες, φρεσκοκομμένες σαλάτες και μεζέδες από άριστες πρώτες ύλες συνδυαστικά με ούζο και παγωμένη μπύρα!

Καθημερινά 12:00 – 01:00

Κολύμπια, Ρόδος, Τ. 22410 56360 FB. Ψαροταβερνα ‘Το Νησακι’, Site: www.tonisaki-rodos.gr

14 ονειρικές παραλίες στην Ρόδο. Ο Τάσος Δούσης ταξιδεύει στο νησί των Ιπποτών, προτείνει και διαψεύδει!

Limanaki Fish & Seafood Restaurant

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά σε παραδοσιακές ή περισσότερο δημιουργικές παρασκευές! Απολαύστε το μενού των εξαιρετικών καθαρών γεύσεων του chef Γιώργου Κυριακίδη, σε ένα ήρεμο και κομψό περιβάλλον ένα βήμα από τη θάλασσα!

Καθημερινά 12:00 – 01:00

Κολύμπια (Τέρμα Ευκαλύπτων δεξία), Ρόδος, Τ. 22410 56240
FB: Limanaki Restaurant-Ψαροταβέρνα Λιμανάκι

12 Νησιά

Επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ο γνωστός chef Νίκος Ζερβός και η ομάδα του παρουσιάζει στο εστιατόριο, την δική του μεσογειακή κουζίνα, η οποία είναι αποτέλεσμα συνδυασμού της ελληνικής κληρονομιάς, των τοπικών υλικών και της μεγάλης του εμπειρίας.

Το εστιατόριο υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι καθώς ο chef επιλέγει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, συνδυάζει τις διεθνείς μαγειρικές τάσεις και δημιουργεί μοναδικά πιάτα. Το κομψό εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον με τη μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο μαζί με τα εκλεπτυσμένα live ακούσματα και την άψογη εξυπηρέτηση, δημιουργούν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.

Dinner Κυρ-Πεμ. 18:30-01:00, Παρ-Σαβ. 18:30-02:00
Site: www.rodos-palace.gr

Romeo Tavern

Είναι παλιό πέτρινο κτίριο με παραδοσιακά παραθυρόφυλλα που σας δίνει μια αίσθηση των αρχαίων χρόνων. Η πλούσια βλάστηση και τα λουλούδια απορρέει από τοίχο σε τοίχο, ο κισσός μας που κρέμεται από πάνω θα σας βοηθήσει να είστε δροσεροί και ανανεωμένοι, ενώ δειπνήτε.

Για τους πιο ρομαντικούς κρασί & δείπνο στη βεράντα μας, βλέποντας τη θέα και τους περαστικούς.

7-9 Menekleous & Sokratous Str. (Old Town) Τ. 22410 25186 – 74402

Πηγή Φασούλι 

Δίπλα σε τρεχούμενα νερά και δέντρα, η οικογενειακή ταβέρνα σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, κρέατα παραγωγής της και μοναδικά μαγειρευτά. Μια ταβέρνα που θα σας θυμίσει ξανά τα παιδικά σας χρόνια. Θα σας φέρει στην μνήμη ξεχασμένες γεύσεις αληθινές και όχι τουριστικές.

Δίπλα στα πλατάνια και πάνω από μια μικρή λιμνούλα, ξετρύπωσα αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Ψίνθος. Γιά τους ντόπιους ομως είναι κοινό μυστικό το καλό φαγητό που θα απολαύσετε εδώ. Δοκιμάστε τα παραδοσιακά: γουρουνόπουλο στη γάστρα, γίδα κοκκινιστή με ρεβίθια, κατσικάκι καπαμά και, βέβαια, ψητά στα κάρβουνα.

Ψίνθος, Ρόδος, τηλ. 22410 50071

Χατζηκέλης 

Είναι από τα αγαπημένα μου στέκια. Γιατί; Και μόνο η θέα μέσα στην παλιά πόλη σε συναρπάζει.

Σε ένα πολύ περιποιημένο και άνετο χώρο, με πολυελαίους και ένα όμορφο τζάκι στον εσωτερικό χώρο και ρομαντική ατμόσφαιρα στην εξωτερική αυλή δίπλα στην Παναγία του Μπούργκου, θα απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτικές συνταγές.

Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα και πάντα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και έχει βραβευτεί από την Κουζίνα Αιγαίου, ενώ τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για τις δροσερές σαλάτες προέρχονται μόνο από βιοκαλλιέργειες.

Δοκιμάστε υπέροχους μεζέδες, φρέσκα κυδώνια, ριζότο με θαλασσινά, ψητές γαρίδες και σπεσιαλιτέ ημέρας. Κάντε κράτηση μέσω e-table και απολαύστε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο νησί του Ήλιου και στην ψαροταβέρνα Χατζηκέλης.

Η ψαροταβέρνα Χατζηκέλης, στην καρδιά της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, με την πολυετή παρουσία στο χώρο, λειτουργεί από το 1982, έχει καταφέρει να διατηρήσει την παράδοση της κουζίνας σε υψηλό επίπεδο.

Στεγάζεται σε ένα κτήριο εβραϊκής κατασκευής του 1853 και πρέπει να την συμπεριλάβετε στις γευστικές στάσεις που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί.

Αλχαδέφ 9, Παλιά Πόλη, Ρόδος, τηλ. 22410 27215

Για περισσότερα άρθρα επισκεφτείτε το Blog μου στο Travelstyle.gr.

Ακολουθήστε με και στο Instagram για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικά tips που δεν θα δείτε στο travelstyle.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ