Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
34.9 C
Athens
ΑρχικήTrip Ideas2+1 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά - Η αρχιτεκτονική και...

2+1 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά – Η αρχιτεκτονική και η παράδοση ξεχωρίζουν!

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα νησιά της χώρας μας είναι πανέμορφα και έχουν πληθώρα γραφικών οικισμών και χωριών. Ποια όμως είναι τα 3 νησιά με τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας; Αυτά που ξεχωρίζουν για την παράδοση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους ακόμα και από τα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας; Μια επιλογή που αξίζει να τη λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του κανείς προτού σκεφτεί πως τα ελληνικά νησιά είναι μόνο… παραλίες!

Χίος: Μαστιχοχώρια και μεσαιωνική αρχιτεκτονική

Χίος: Μαστιχοχώρια και μεσαιωνική αρχιτεκτονική

Τα μεσαιωνικά χωριά το νότιο τμήμα της Χίου και μεταξύ των οποίων τα διάσημα μαστιχοχώρια Μεστά, Πυργί, Αρμόλια και Ολύμποι μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλες εποχές με τα λαβυρινθώδη καλντερίμια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη μυστηριακή αύρα τους. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Αυγώνυμα και ο Ανάβατος στο δυτικό τμήμα του νησιού, που διακρίνονται για την κλασική μεσαιωνική αρχιτεκτονική τους.

- Advertisement -

Νάξος: Ο θρίαμβος της παράδοσης

Νάξος: Ο θρίαμβος της παράδοσης

Διόλου τυχαία που το Time συμπεριέλαβε τη Νάξο ανάμεσα στους εννιά προτεινόμενους εναλλακτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Νάξου, η ορεινή Απείρανθος χαρακτηρίζεται για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα γραφικά καλντερίμια της. Επιβάλλεται, ωστόσο, μια στάση στο Φιλώτι, τις Εγγαρές, τον Κυνίδαρο και τους Τρίποδες.

Λέσβος: Το ούζο κι άλλα τοπικά προϊόντα

Λέσβος: Το ούζο κι άλλα τοπικά προϊόντα

Με το ούζο Πλωμαρίου να κάνει τον γύρο της Ελλάδας, η Λέσβος καυχιέται όχι μόνο για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για τα παραδοσιακά χωριά της. Αγιάσος, Μόλυβος και το ονώνυμο Πλωμάρι είναι κάποια από αυτά που θα συστήνουν στην απαράμιλλη ομορφιά του νησιού, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,396 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ