Αποτελούν σήμα κατατεθέν κάθε χώρας και όχι άδικα αφού είναι μάρτυρες πολιτισμού και στέκουν αγέρωχες στο πέρασμα των αιώνων! Πάμε να δούμε 23 από τις πιο σημαντικές αρχαίες πόλεις του κόσμου που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να επισκεφθεί μια φορά στη ζωή του!

- Advertisement -

Angkor Wat, Καμπότζη

Ήταν μια τεράστια πόλη με εκτεταμένο δίκτυο από δρόμους, σπίτια, κανάλια, λίμνες και ναούς στην επαρχία της χώρας.

Ρώμη, Ιταλία

Το Κολοσσαίο –ένα σχεδόν 2.000 ετών στάδιο στο κέντρο της σύγχρονης πόλης– είναι από τα σημεία που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες τη δόξα αλλά και τα ειδεχθή γεγονότα του παρελθόντος.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το ανάκτορο του Τοπ Καπί, την κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το οποίο περιέχει έργα τέχνης μεταξύ αυτών και τη ράβδο του Μωυσή.

Ιράν: 30 λόγοι που θα σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς τώρα!

Bagan, Μιανμάρ

Ένα συγκρότημα του 11ου αιώνα με πάνω από 2.000 βουδιστικούς ναούς που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ιραγουάντι.

Tikal, Γουατεμάλα

Το Τικάλ βρίσκεται στις ζούγκλες της Γουατεμάλας, ήταν οχυρό των Μάγια και αντιπροσωπεύει πάνω από 1.000 χρόνια πολιτιστικής διαδρομής ξεκινώντας από το 600 π.Χ. Η εικονιζόμενη κατασκευή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς του αρχαιολογικού χώρου, η Ναός Ι ή Ναός του Μεγάλου Ιαγουάρου.

Κάιρο, Αίγυπτος

Εκτός από τις πυραμίδες της Γκίζας, το Κάιρο έχει ιστορία πάνω από 1.000 χρόνια. Εδώ εικονίζεται μία άποψη της οδού Αλ Μουίζ-αλ-Ντιν-Αλλάχ, μιας από τις σπουδαιότερες στον ισλαμικό τομέα του Καΐρου.

Top 10: Πάμε και στοίχημα ότι δεν έχεις δει ακόμα τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης!

Περσέπολη, Ιράν

Ιδρύθηκε το 518 π.Χ. από τον Δαρείο Α’, ηγεμόνα της αρχαίας περσικής δυναστείας των Αχαιμενιδών, και άκμασε μέχρι που καταστράφηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο δύο αιώνες αργότερα.

Κιότο, Ιαπωνία

Ήταν η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της χώρας και σήμερα υπάρχουν εκεί πάνω 1.000 καλώς σωζόμενοι βουδιστικοί ναοί.

12 σημεία του πλανήτη που αξίζει οπωσδήποτε να δεις! (φωτο)

Πεκίνο, Κίνα

Η πόλη έχει επενδύσει πολλά σε εντυπωσιακά μοντέρνα αρχιτεκτονήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά αυτά δεν μπορούν να συναγωνιστούν την αίγλη των ιστορικών μνημείων, συμπεριλαμβανομένης και της Απογορευμένης Πόλης.

Μεγάλη Ζιμπάμπουε, Ζιμπάμπουε

Καθώς το βασίλειο της Μεγάλης Ζιμπάμπουε εξελίχθηκε σε εμπορικό κόμβο από τον 11ο αιώνα, δημιουργήθηκε ένα ανακτορικό συγκρότημα. Σήμερα στην κορυφή του λόφου είναι ορατοί συμπαγείς τοίχοι και στενά περάσματα.

10 Μοναδικά τουριστικά αξιοθέατα που ανακαλύφθηκαν κατά τύχη (photos)

Τιμπουκτού, Μάλι

Παλαιότερα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα γνώσης του κόσμου. Σήμερα οι ειδικοί εφαρμόζουν τις τεχνικές του παρελθόντος για τη συντήρηση των σωζόμενων χειρογράφων.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.430 μ. στις Άνδεις, χτίστηκε πριν από 500 χρόνια περίπου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως.

Αθήνα, Ελλάδα

Τα αρχαία μνημεία της πόλης συνυπάρχουν με θαυμάσιο τρόπο με τη σύγχρονη Αθήνα. Διάφορα καταστήματα και cafés βρίσκονται στους γύρω από την Ακρόπολη δρόμους, καθιστώντας τις αρχαιότητες μέρος της καθημερινότητας των Αθηναίων.

Αυτά είναι τα 4 πιο ανέγγιχτα μέρη στην Ελλάδα (Photos)

Πέτρα, Ιορδανία

Χρονολογείται γύρω στο 300 π.Χ. και είναι γνωστή για τα υπέροχα κτήριά της λαξευμένα στον κοκκινωπό βράχο. Φαράγγια και χαράδρες περιβάλλουν την αρχαία πόλη και την κράτησαν κρυμμένη από τους Ευρωπαίους για πολλούς αιώνες.

Ellora, Ινδία

Τα σπήλαια σε αυτό το χωριό της Ινδίας είναι μοναστικά συγκροτήματα και παραμένουν σχετικά άγνωστα. Λαξεύτηκαν πριν από περίπου 400 χρόνια, αρχής γενομένης από τον 6ο αιώνα.

Σιάν, Κίνα

Στην αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας βρίσκεται ο περίφημος Πήλινος Στρατός – χιλιάδες στρατιώτες που «συνόδευαν» τον αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ στο μαυσωλείο του. Οι ανασκαφικές εργασίες είναι σε εξέλιξη και πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών.

Δείτε 17 πανέμορφους τόπους, άγνωστους ακόμα στους τουρίστες! (Photos)

Madurai, Ινδία

Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ο ναός Meenakshi, μία από τις ιερότερες τοποθεσίες της Ινδίας. Η εν λόγω κατασκευή χρονολογείται στα 1600.

Poverty Point, Λουιζιάνα

Ο αρχαίος αυτός οικισμός είναι άγνωστος ακόμα και στην πλειονότητα των Αμερικανών. Πρόκειται για έναν σύνθετο εμπορικό κόμβο που έφτασε στο απόγειό του γύρω στο 3500 π.Χ. και χτίστηκε από κυνηγούς και ψαράδες.

Borobudur, Ινδονησία

Ο βουδιστικός ναός του Μπορομπούντουρ, που χρονολογείται στον 9ο αιώνα, προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες στην Ινδονησία. Ήταν καλυμμένος για αιώνες με ηφαιστειακή τέφρα μέχρι που αποκαλύφθηκε στις αρχές του 1800.

Τα πιο εναλλακτικά αξιοθέατα κοντά στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Takht-i-Bahi, Πακιστάν

Αυτό το βουδιστικό μοναστήρι χτίστηκε στην κορυφή του λόφου τον 1ο αιώνα, αλλά έπαψε να χρησιμοποιείται 600 χρόνια αργότερα. Οι χώροι διαλογισμού χρησιμοποιήθηκαν από τους μοναχούς που έφεραν την ταντρική παράδοση σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Stonehenge, Αγγλία

Πιστεύεται ότι αυτή η προϊστορική κυκλική κατασκευή θα μπορούσε να είχε κτιστεί πριν από 5.000 χρόνια. Παραμένει μυστήριο το πώς μεταφέρθηκαν εκεί αυτοί οι τεράστιοι λίθοι.

Gondar, Αιθιοπία

Η πρωτεύουσα της παλιάς αιθιοπικής αυτοκρατορίας υπέστη αλλεπάλληλες εισβολές από τα μέσα του 1800. Ωστόσο, πολλά κάστρα και εκκλησίες παραμένουν –μεταξύ αυτών και το εικονιζόμενο Fasil Ghebbi, ένα βασιλικό οχυρό– και μας προσφέρουν μια εικόνα των μεσαιωνικών αφρικανικών πόλεων.

Nimrud, Ιράκ

Κάποτε ήταν μία εντυπωσιακή πόλη με πολλά παλάτια και ναούς αφιερωμένους στους θεούς του πολέμου και της γραφής. Εντός αυτών βρίσκονταν θαμμένα έπιπλα από ελεφαντόδοντο, λαξευμένες λίθινες πλάκες, χρυσά κοσμήματα και διαδήματα. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα αριστουργήματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής καταστράφηκαν πρόσφατα από τον ISIS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ