Μουσείο Ακρόπολης

Στην φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ θα “ζωντανέψει” το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου.

Επίσης, μάθετε τα μυστικά του Παρθενώνα, στις βραδινές ξεναγήσεις του Μουσείου Ακρόπολης!

Όσοι επισκεφθούν το Μουσείο Ακρόπολης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Το οποίο είναι φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα.

Το Μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες του σε έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του. Ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα πράγματα για τους μύθους και τις αλληγορίες του, για την ακτινοβολία του και τις περιπέτειές του.  

Οι παρουσιάσεις και το πρόγραμμα στο Μουσείο Ακρόπολης

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές, στα ελληνικά στις 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ. & 4 μ.μ. και στα αγγλικά στις 11 π.μ. & 3 μ.μ. 

Οι εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης της παρουσίασης. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση, και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε ακόμα:  Σαρλ ντε Γκολ: Άνδρας που κρατούσε μαχαίρι στο αεροδρόμιο σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Επίσης, θα είναι ανοιχτή η ειδική έκθεση ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης για την αναστήλωση της.

Το οποίο οργάνωσε η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. Ενώ στήθηκε απλόχωρα από το Μουσείο Ακρόπολης με ευρεία χρήση φωτογραφιών γιγαντιαίου μεγέθους που κάλυψαν ολόκληρους τοίχους.

Το αποτέλεσμα είναι ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται πάνω στον βράχο της Ακρόπολης και να παρακολουθεί τις εργασίες. 

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, οι χώροι του Μουσείου και η αρχαιολογική ανασκαφή θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η διέλευση των επισκεπτών θα γίνεται με ελεύθερη είσοδο. Ενώ, τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ