Ουρανοξύστες, πολυτελή καταστήματα και άφθονο χρυσάφι σε μια από τις πιο δημοφιλείς αλλά και «χαλαρές» ως προς την αυστηρότητα πόλεις της Μέσης Ανατολής. Εν τούτοις όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει κάθε ταξιδιώτης να ακολουθεί προκειμένου να μη βρεθεί σε κίνδυνο και αντιμέτωπος με το νόμο. 

Ντύσιμο

- Advertisement -

Ο κώδικας ένδυσης είναι σημαντικός. Αν και σε πολλά τουριστικά μέρη οι επισκέπτες φορούν σορτς και κοντά μανίκια, είναι σημαντικό να ντύνεστε προβλεπόμενα έξω από τις τουριστικές ζώνες, δηλαδή καλύπτοντας τα χέρια και τα πόδια σας.

Εικόνες από την πιο βαθιά λίμνη του κόσμου που κόβουν την ανάσα (photos)

 

Κοινωνική συμπεριφορά

Δεν επιτρέπεται καμία δημόσια εκδήλωση αγάπης (για παράδειγμα, κρατώντας τα χέρια ή τα δημόσια φιλιά). Τα ξενοδοχεία μπορούν να απαιτήσουν πιστοποιητικά γάμου από τα ζευγάρια, καθώς ένας άλλος νόμος επιτάσσει ότι ένα άγαμο ζευγάρι δεν επιτρέπεται να μείνει στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Επίσης, οι γυναίκες δεν πρέπει να πηγαίνουν σε μπαρ ή σε κλαμπ δίχως ανδρική συνοδεία. Ο λόγος είναι ότι οι ντόπιοι άνδρες θα σας θεωρήσουν «διαθέσιμες» και θα υποστείτε ενοχλητικό φλερτ. Το Ντουμπάι επισκέπτονται πολλές αλλοδαπές ιερόδουλες πολυτελείας. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μπορεί να σας  παρενοχλήσουν, επειδή θα σας θεωρήσουν «εργαζόμενη» εάν σας συναντήσουν μόνη σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Κατανάλωση αλκοόλ

Όπως σε όλες τις μουσουλμανικές πόλεις έτσι και στο Ντουμπάι δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους ξένους. Μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στο ξενοδοχείο σας, εάν αυτό διαθέτει μπαρ που σερβίρει αλκοόλ. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακόμα κι αν είστε συνεπιβάτης κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, μπορεί να βρεθείτε κατηγορούμενος.

Οι 10 πιο εντυπωσιακές παραλίες της Θεσσαλίας (photos)

Φαρμακευτική αγωγή

Εάν μεταφέρετε και παίρνετε φάρμακα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αντίγραφο των συνταγών και ένα σημείωμα γιατρού όταν ταξιδεύετε στο Ντουμπάι. Εάν οι αρχές αποφασίσουν να προβούν σε εξέταση αίματος για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό να υποστείτε τις συνέπειες του νόμου εάν στο αίμα σας βρεθεί φάρμακο που χορηγείται μόνο με συνταγή ή κάποια άλλη απαγορευμένη ουσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ