Θέλετε να αποδράσετε κάπου κοντινά την Καθαρά Δευτέρα; Η Χαλκίδα είναι ο πιο δημοφιλής κοντινός προορισμός και πασίγνωστη φυσικά για τα ουζερί!

Ταξίδι – Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)

Οι λάτρεις του είδους καταλαβαίνουν απόλυτα….Στα ουζερί, θα απολαύσετε τις εκλεκτές πετροσωλήνες, καραβίδες, καλαµάρια, γαρίδες, κυδώνια, καβούρια, στρείδια, αχινούς, γυαλιστερές, καλόγνωµες, πίνες, χτένια, στρειδόχτενα σε πολλές και διάφορες εκδοχές και εκτελέσεις! ουζερί Χαλκίδα

Αλλά και αστακοµακαρονάδα, κακαβιά και ολόφρεσκα ψάρια από γαύρο ψητό στα κάρβουνα, σαρδέλα και µαρίδα µέχρι κουτσοµούρες, φαγκρί και τσιπούρα… ό,τι λαχταρήσετε και το βγάζει η θάλασσα θα το απολαύσετε σε άψογη ποιότητα και άριστη τιµή!

Εμείς εδώ σας συστήνουμε 4 από τα καλύτερα ουζερί της πόλης που εγγυημένα θα φάτε πεντανόστιμα και φρεσκότατα θαλασσινά φυσικά παρέα με εκλεκτά αποστάγματα!

Ουζερί Χαλκίδα

Τσαφ

Με περισσότερα από 20 χρόνια στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, ο Τσαφ είναι περίφηµο ουζερί στη Χαλκίδα µε πιστό αθηναϊκό κοινό όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που το location στα παλιά ΚΤΕΛ –αν και στο κέντρο– δεν ανήκει σε κάποια πιάτσα και σίγουρα οι γνώστες πάνε επί τούτου. Η φήµη του οφείλεται σαφώς στις γεύσεις και την ποιότητα του θαλασσινού µενού του γεγονός, άλλωστε, που οδήγησε στο να δηµιουργηθεί και το «αδελφάκι» του πριν από 2 χρόνια στη Μύκονο (Παπαναστασίου 3, κιν. 6948 180857).ουζερί Χαλκίδα

Θαλάµι

Το Θαλάµι –παλαιότερα το γνωστό στους ντόπιους ως Μαϊστράλι– βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στην παραλία Κουρέντι στην οµώνυµη περιοχή µέσα στην πόλη. Εκτός της εξαιρετικής τοποθεσίας του, σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια και εκλεκτά θαλασσινά σε διάφορους συνδυασµούς (Εθν. Συµφιλίωσης, τηλ. 22210 74442).

Καπετάνιος

Στη Λάµψακο, στη πλατεία του Αγίου Τρύφωνα, ο Καπετάνιος είναι ταυτισµένος από το 1967 µε τις γεύσεις της θάλασσας. Στον κατάλογο βρίσκουµε νοστιµιές φτιαγµένες µε µεράκι και σεβασµό, πολλά είδη σε όστρακα και ψάρια και όχι µόνο αλλά και πάρα πολλές ετικέτες σε αποστάγµατα (πλατεία Αγίου Τρύφωνα, τηλ. 22210 28191, 22210 79758, κιν. 6946 521093).

Ουζερί Χαλκίδα φαγητό

shells

To know

Εκτός από την Καθαρά Δευτέρα που έχει την τιμητική της επίσης είναι η ιδανική εκδρομή για κάθε εποχή ειδικά άνοιξη και καλοκαίρι, οπότε καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι.

Weekend Ideas: Εκδρομές στη Βόρεια Ελλάδα

Πώς να πάτε

Οδικώς από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαµίας θα βγείτε στην έξοδο για Χαλκίδα (78 χλµ., περίπου 55 λεπτά, διόδια €3,25).

Avatar
Σίσσυ Παστελάκου

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ