Χρισσό, χωριό στη Φωκίδα

Το Χρισσό, είναι ένα χωριό «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού, αλλά µε το βλέμμα του στραμμένο στη θάλασσα! Βρίσκεται στη Φωκίδα, µόλις 10′ από τους Δελφούς, και σας περιµένει να το ανακαλύψετε!

Κατηφορίστε στο κεντρικό καλντερίµι και φτάστε µέχρι τη γραφική πλατεία µε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τα τρεχούµενα νερά, πιείτε το καφεδάκι σας στα παρακείµενα καφενεία και δοκιµάστε αυθεντικά ελληνικά πιάτα στα ταβερνάκια.

Χρισσό Φωκίδας

Τip: Πριν φύγετε, επισκεφθείτε το Εθνικό – Λαογραφικό Μουσείο µε τη µεγάλη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες, κεντήµατα και όπλα του 1821.

Εθνικό - Λαογραφικό Μουσείο Χρισσό

Φωκίδα: 10 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε!

Διαμονή στο Χρισσό

Ξενώνας Χρισσό

Ξενώνας Χρισσό, Φωκίδα

Μόλις 6 χλµ από τους Δελφούς, 15 χλµ. από την Αράχωβα και 8 χλµ. από την Ιτέα, συναντάµε το Χρισσό, ένα χωριό αµφιθεατρικά χτισµένο στους πρόποδες του Παρνασσού και της Γκιώνας µε ξεχωριστή θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τον Ελαιώνα της Άµφισσας. Στην καρδιά του ο οµώνυµος παραδοσιακός ξενώνας προσφέρει οικογενειακή φιλοξενία. Εννέα άνετα δωµάτια και τρία δίχωρα διαµερίσµατα µε τζάκι κατάλληλα για οικογένειες, εγγυώνται µια ζεστή, προσιτή διαµονή.

Ξενώνας Χρισσό δωμάτιο

Info:
Ησαΐα 9, Χρισσό Φωκίδας, Τ. 22650 82001, 22650 83220, Μ. 6972 203160,
email: [email protected]
FB: Xenonas Chrisso – Ξενώνας Χρισσό, Site: www.xenonaschrisso.gr

Πηγή: The Gold Book of Arachova Delphi 2019

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε με ένα μόνο κλικ τον οδηγό μας, The Gold Book of Arachova Delphi 2019!

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ