Νέα πτήση Βόλος Τελ Αβίβ

Τα παγκόσμια εμπορικά αεροπορικά ταξίδια έχουν σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη μετά τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία. Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν επιστρέψει στα προ-πανδημικά προγράμματά τους, οι επιβάτες αυξάνουν τα ταξίδια τους. Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εισέρχονται στην αγορά, ελπίζοντας να κατακτήσουν ένα μερίδιο από την αναπτυσσόμενη αγορά.

- Advertisement -

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αεροπορικοί ταξιδιώτες οδηγούν τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τόσο στην υπάρχουσα αγορά όσο και στην αναπτυσσόμενη αγορά. Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν ένα καλό μέρος των χρημάτων τους για αεροπορικά ταξίδια. Η έκθεση Skyscanner Horizons 2023 δείχνει ότι η τάση παραμένει υψηλή αυτή τη στιγμή και στο μέλλον, οδηγώντας σε σημαντική ανάπτυξη. Οι ταξιδιώτες έχουν πρόθεση να κάνουν ταξιδιωτικές επιλογές πολύ νωρίτερα.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Καθώς οι δαπάνες για ταξίδια αποτελούν βασική προτεραιότητα για τους καταναλωτές παγκοσμίως, οι προορισμοί, μαζί με τους συνεργάτες του κλάδου τους, πρέπει να επικεντρωθούν στην πρόταση αξίας περισσότερο από ποτέ. Η αξιοποίηση αυτού που βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών της επωνυμίας του προορισμού είναι το κλειδί για να κερδίσετε τις καρδιές των ταξιδιωτών. Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης, με την έγκαιρη πρόταση προϊόντος, είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση των αποφάσεων».

Η έκθεση δείχνει ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο ερωτήθηκαν σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και τις επιλογές για το επόμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έθεσε το ερώτημα: «Έχετε προβλέψει να ξοδέψετε περισσότερα ή λιγότερα χρήματα (ανά άτομο) για ταξίδια στο εξωτερικό το 2024 σε σύγκριση με το 2023;» Περισσότερα από 18.000 άτομα σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην έρευνα, δείχνοντας τις επιλογές τους. Το SimpleFlying.com ανέλυσε περαιτέρω τα αποτελέσματα της έρευνας, προσδιορίζοντας τις πέντε κορυφαίες χώρες όπου οι άνθρωποι έχουν προγραμματίσει να ξοδέψουν περισσότερα για αεροπορικά ταξίδια το 2024.

5.Νότια Κορέα

Ποσοστό των ατόμων που προϋπολογίζονται να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2024: 43%
Άλλα στατιστικά στοιχεία:


Η Νότια Κορέα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας, όπου το 43% των ανθρώπων έδειξε ότι τα σχέδια δαπανών για αεροπορικά ταξίδια για το επόμενο έτος είναι μεγαλύτερα από το 2023. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, γενικά, έχει δει τεράστια αύξηση στον αριθμό των επιβατών τα τελευταία δύο χρόνια. Η εγχώρια και διεθνής αγορά αεροπορικών ταξιδιών της περιοχής είναι σχεδόν 90% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Οι περισσότερες δαπάνες αεροπορικών ταξιδιών εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια είναι βοηθητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τελών αποσκευών, της επιλογής θέσεων και των γευμάτων κατά την πτήση. Περίπου το 37% των ανθρώπων σχεδιάζει να ξοδέψει το ίδιο ποσό για αεροπορικά ταξίδια με το 2023. Το ποσοστό των ανθρώπων που θα ξόδευαν λιγότερα ή είναι αναποφάσιστοι είναι σχετικά χαμηλό.

4.Ισπανία

Ποσοστό των ατόμων που προϋπολογίζονται να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2024: 43%
Άλλα στατιστικά στοιχεία:

Το νούμερο τέσσερα στη λίστα είναι ισοπαλία με το προηγούμενο με μόνο ένα κλάσμα πρόσθετων ψήφων για μεγαλύτερο ποσοστό δαπανών για αεροπορικά ταξίδια το 2024. Με οικονομικά αποδοτικά αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη χάρη στους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους , πάνω από το 43% των Ισπανών σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για αεροπορικά ταξίδια το 2024.

Η εγχώρια και διεθνής αγορά αεροπορικών ταξιδιών στην Ευρώπη έχει ανακάμψει σχεδόν 95% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Περίπου το 34% των ανθρώπων σχεδιάζει να ξοδέψει το ίδιο ποσό για αεροπορικά ταξίδια με το 2023. Το ποσοστό των ανθρώπων που θα ξόδευαν λιγότερα ή είναι αναποφάσιστοι είναι σχετικά χαμηλό.

3.Σιγκαπούρη

Ποσοστό των ανθρώπων που προϋπολογίζονται να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2024: 47%
Άλλα στατιστικά στοιχεία:

Η τρίτη θέση είναι η Σιγκαπούρη, όπου το 47% των ανθρώπων έδειξε ότι σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για αεροπορικά ταξίδια το επόμενο έτος από ό,τι φέτος. Η γεωγραφική θέση της Σιγκαπούρης της επιτρέπει να εξυπηρετήσει την αγορά Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας . Περίπου το 36% των ανθρώπων σχεδιάζει να ξοδέψει το ίδιο ποσό για αεροπορικά ταξίδια όπως το 2023.

Το ποσοστό των ανθρώπων που θα ξόδευαν λιγότερα ή είναι αναποφάσιστοι είναι λίγο κάτω από το 17%, σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων που σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για αεροπορικά ταξίδια τον επόμενο χρόνο.

2.Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ποσοστό των ανθρώπων που προϋπολογίζονται να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2024: 56%
Άλλα στατιστικά στοιχεία:

Το νούμερο δύο στη λίστα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού που συμμετείχε δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για αεροπορικά ταξίδια το 2024. Οι δύο κολοσσοί της Μέσης Ανατολής, η Emirates και η Etihad Airways λειτουργούν ένα επιχειρηματικό μοντέλο κομβικής και ευέλικτης , που σημαίνει ότι εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τους διερχόμενους επιβάτες από την Ασία-Ειρηνικό και τη Δύση.
Η γεωγραφική θέση είναι η καταλληλότερη για ταξιδιώτες διέλευσης. Περίπου το 31% των ανθρώπων σχεδιάζει να ξοδέψει το ίδιο ποσό για αεροπορικά ταξίδια όπως το 2023. Παραδόξως, το ποσοστό των ανθρώπων που είναι αναποφάσιστοι είναι λιγότερο από 3%.

1.Ινδία

Ποσοστό των ατόμων που προϋπολογίζονται να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2024: 63%
Άλλα στατιστικά στοιχεία:

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ινδία, η οποία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές. Ένα τεράστιο 63% των ανθρώπων ανέφερε ότι τα σχέδια δαπανών για αεροπορικά ταξίδια για το επόμενο έτος είναι μεγαλύτερα από το 2023.
Περίπου το 25% των ανθρώπων σχεδιάζει να ξοδέψει το ίδιο ποσό για αεροπορικά ταξίδια με το 2023. Το ποσοστό των ανθρώπων που θα ξόδευαν λιγότερα ή είναι αναποφάσιστοι είναι σημαντικά χαμηλό.

Πηγή: SimpleFlying.com

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ