Μπορεί να φημίζεται για το φαγητό της και τις πολλές επιλογές αλλά ένα μεγάλο συν στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης είναι τα εξαιρετικά εστιατόρια για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων! Εχουμε ετοιμάσει για εσάς 6 προτάσεις ψαροφαγίας στην πόλη που θα σας ενθουσιάσουν!

Από τις Τίτη Βελοπούλου,  Κατερίνα Ρίγκου / Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Κώστας Καπαρελιώτης

 

Γλυκάνισος 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, T. 2310 302882 

glykanisos

Ένα εστιατόριο-σταθµός για τους Θεσσαλονικείς, που πατάνε γκάζι… για να προλάβουν τραπέζι στο γευστικό του σύµπαν στην Πυλαία! Η εξειδίκευσή του στην ελληνική δηµιουργική κουζίνα θαλασσινών γεύσεων µε µεσογειακές πινελιές, ο γουστόζικος χώρος µε τη ζεστή ατµόσφαιρα, το πλούσιο µενού µε προτάσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς και οι value for money τιµές απαντούν στο γιατί συγκαταλέγεται στους must γαστρονοµικούς προορισµούς. Καθηµερινά 12:30-01:00.

Μαύρη Θάλασσα

Χηλής & Ν. Πλαστήρα 3, Καλαµαριά, Τ. 2310 932542, www.mavrithalassa.gr

mayrh thalassa

Έχοντας ξεπεράσει τα σύνορα της Θεσσαλονίκης, αποτελεί από µόνο του προορισµό… Με την ίδια πάντα φιλοσοφία, από την πρώτη στιγµή που εµφανίστηκε στη γαστρονοµική σκηνή της πόλης, το εκλεπτυσµένο αυτό εστιατόριο, εξ ολοκλήρου θαλασσινών γεύσεων, παρουσιάζει προτάσεις που προκαλούν! Με σήµα κατατεθέν το ίδιο το εστιατόριο, ο chef και ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Τοκίδης προτείνει ένα µενού που βασίζεται στις καθαρές γεύσεις που αναδεικνύονται µέσα από την απλότητά τους, ενώ οι τεχνικές παρασκευής υπογραµµίζουν την πληρότητα τους. Οι θαλασσινοί… θησαυροί, πλαισιωµένοι από τα αγαθά και τα αρώµατα της µεσογειακής κουζίνας, συνθέτουν άψογα πιάτα, άκρως απολαυστικά! Καθηµερινά 12:00-00:00.

Grada Nuevo

Καλαποθάκη 14, Τ. 2310 271074

grada nuevo

Στον γραφικό πεζόδροµο της Καλαποθάκη, στην καρδιά της πόλης, σε έναν ultra chic ατµοσφαιρικό χώρο, το Grada Nuevo αποτελεί από µόνο του γαστρονοµικό προορισµό, ενώ η φήµη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Θεσσαλονίκης. Τόσο ο χώρος όσο και το εκλεπτυσµένο µενού του -κυρίως θαλασσινών γεύσεων- αντιπροσωπεύουν το γούστο, την αισθητική και την εξειδίκευση του ιδιοκτήτη και εµπνευστή του, Απόστολου Ρήγα, και των συνεργατών του.

grada nuevo

Δεν αποτελεί τυχαία µια από τις κορυφαίες επιλογές της πόλης, αφού προσφέρει στον επισκέπτη µια γαστριµαργική εµπειρία, ένα µοναδικό ταξίδι εκλεκτών γεύσεων µέσα από ένα εµπνευσµένο εποχιακό µενού ελληνικής δηµιουργικής κουζίνας µε πινελιές µεσογειακής. Εξειδίκευση και εξαιρετικές παρασκευές, γνώση και ταλέντο έχουν ως αποτέλεσµα πιάτα όπως ταρτάρ λαβράκι µε µοσχολέµονο, καρπάτσιο µπαρµπούνι, λευκός ταραµάς µε χαβιάρι ρέγγας, καπνιστό χέλι µε σάλτσα εσπεριδοειδών, λιγκουίνι µε καραβίδες, αλλά και λίγες, εξίσου εκλεκτές προτάσεις σε κρέας, όπως ουρά µόσχου σε παπουτσάκι µελιτζάνας και αφρό µπεσαµέλ και φουά γκρα σβησµένο µε βινσάντο συνοδεία πικάντικης µαρµελάδας ελιάς. Στα συν, η εξαιρετικά ενηµερωµένη λίστα κρασιών αλλά και το άκρως εξειδικευµένο προσωπικό. Καθηµερινά 08:00-01:00 (η κουζίνα 13:00-01:00).

grada nuevo

Μαϊάµι 

Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, Τ. 2310 447996, www.miami.gr 

maiami

Αυτό το απόµερο ακρογιάλι της παλιάς Θεσσαλονίκης, στην παραλία του Αϊ-Γιάννη (Νέα Κρήνη), έµελλε να συνδεθεί άρρηκτα από το 1945 µε µια από τις παλαιότερες ψαροταβέρνες της πόλης. Από τότε µέχρι σήµερα γνώρισε και γνωρίζει µεγάλες δόξες και δεν υπήρξε επίσηµος που να µην περάσει από τη φηµισµένη αυτή ψαροταβέρνα! Αυθεντικές γεύσεις, προσωπική φροντίδα και, πάνω απ’ όλα, οικογενειακή ατµόσφαιρα του έχουν δώσει µια θέση στα must do κάθε επισκέπτη… Kαθηµερινά 10:00-00:00.

Κρητικός Gallery & Restaurants

Βενιζέλου 5Β, Πανόραµα, Τ. 2310 332810

Το ξακουστό εστιατόριο Κρητικός της Χαλκιδικής, που εκεί µετρά 37 (!) χρόνια παρουσίας, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έφτασε και στη Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τον πήχυ του καλού φαγητού στην πόλη, καθώς η ποιότητα, οι γεύσεις του και το άψογο service του είναι πασίγνωστα! Καθηµερινά 11:30-00:30.

7 Θάλασσες

Καλαποθάκη 8-10, Τ. 2310 233173

Ένα ταξίδι γεύσεων σε ένα εστιατόριο που εδώ και χρόνια συνδυάζει το φρέσκο ψάρι µε τις δηµιουργικές προτάσεις σε θαλασσινά. Πιάτα όπως ταρτάρ λαβράκι, µύδια µε πέστο µαϊντανού, γιουβέτσι µε king crab και αχνιστή ψαρόσουπα είναι κάποιες από τις επιλογές του µενού. Καθηµερινά 13:00-01:00.

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

Κατερίνα Ρίγκου
Κατερίνα Ρίγκου

Editor -in-chief of Best in Τravel Editions/ Editor of www.travelstyle.gr & Icon's Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ