Η Collective Retreats ιδρύθηκε με τη φιλοσοφία πως τα ξενοδοχεία είναι απλώς για ύπνο, κι έτσι κάτι καλύτερο έπρεπε να φτιαχτεί στη θέση τους.

Η καινοτόμα προσέγγισή της στις σκηνές και τον βιώσιμο χώρο της ανοιχτής υπαίθρου δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το όραμά της, το κάμπινγκ στα καλύτερά του δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα: Πανέμορφα νησιά δίπλα στην Αθήνα για τις πρώτες σου ανοιξιάτικες εξορμήσεις

Ο τρόπος που δουλεύει είναι ο εξής: βρίσκει μικροϊδιοκτήτες γης με ωραία και ανεμπόδιστη θέα, εκτάσεις που δεν θα μπορούσαν να χτιστούν ξενοδοχειακά συγκροτήματα δηλαδή, και δημιουργεί μικρούς βιώσιμους χώρους για μια χούφτα ανθρώπους Από πέντε ως και δεκαπέντε σκηνές, αν και ο όρος «σκηνή» πρέπει εδώ να νοηθεί τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

clleoonnvvfcitinenst1

Η κοσμοθεώρηση της Collective Retreats είναι ότι μια σκηνή μπορεί να είναι ένα πολυτελές σπίτι μακριά από το σπίτι, «κάτι που μπορείς να φορτώσεις στο αμάξι σου», παρά το γεγονός ότι αυτά τα καραβόπανα έχουν στο εσωτερικό τους ξύλινα πατώματα, κουζίνες, τεράστια κρεβάτια και βαμβακερά σεντόνια!

clleoonnvvfcitinenst2

Κάθε σκηνή συνοδεύεται μάλιστα από μικρότερη που λειτουργεί ως μπάνιο με ντουζιέρα, τουαλέτα και ό,τι άλλο θα έβρισκες μέσα σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

clleoonnvvfcitinenst3

Και τα μικρο-θέρετρα που στήνει η Collective Retreats είναι αρκετά απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, ώστε να εγγυάται πως η εμπειρία του εκδρομέα θα είναι εντελώς προσωπική, αλλά και συλλογική όταν το θέλει, με κοινόχρηστες τραπεζαρίες και άλλους χώρους αναψυχής.

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 καλύτερα νησιά για Πάσχα κοντά στην Αθήνα

 

clleoonnvvfcitinenst4

Για την ώρα διαθέτει μόλις δύο χώρους στις ΗΠΑ, για το μέλλον κάνει πάντως σχέδια για παντού στον κόσμο…

Πηγή: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός της Δευτέρας. Έτσι ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα
Επόμενο άρθροΔες αυτό το βίντεο από τους Δελφούς και η εβδομάδα σου θα ξεκινήσει με χαμόγελο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ