Η Μαδρίτη, πρωτεύουσα της όμορφης Ισπανίας, είναι μια πολύ κοσμοπολίτικη πόλη, όπου στους δρόμους της, τα bar της και τα εστιατόριά της συναντάς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Έχει πολλά να δεις και ακόμη περισσότερα να κάνεις με απεριόριστες επιλογές! Το travelstyle.gr βρήκε την καλύτερη αφορμή για ένα ταξίδι στη Μαδρίτη με αεροπορικά εισιτήρια με μόλις….60,00 ευρώ!

Μια βόλτα στη φθινοπωρινή Μαδρίτη! Τι μπορεί να κάνει κανείς στην ισπανική πρωτεύουσα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαδρίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαδρίτη

Σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, αν και βέβαια υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε στην Μαδρίτη και στις γειτονικές της πόλεις.

Όποιος περάσει από την Μαδρίτη και δεν επισκεφθεί το Prado, είναι σαν να πάει στο Παρίσι και να μην πάει στο Λούβρο. Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε για τέχνη, θα πρέπει να το δείτε, είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή την εμπειρία να αρχίσετε να ασχολείστε!

 Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, γιατί διαθέτει τη σημαντικότερη και πλουσιότερη συλλογή ισπανικής ζωγραφικής με 8600 πίνακες κυρίως αναγέννησης και μπαρόκ. Τα ονόματα των ζωγράφων και μόνο προκαλούν δέος: Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ραφαέλ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς και πολλοί άλλοι εξίσου διακεκριμένοι δημιουργοί. Υπάρχει μεγάλη έκθεση αγαλμάτων που ασφαλώς περιλαμβάνει πολλά ελληνικά. Φυσικά δεν μπορείτε να δείτε όλα τα έργα σε μια μέρα, γιατί μετά από 2-3 ώρες θα κουραστείτε, οπότε επιλέξτε τι θέλετε να δείτε οπωσδήποτε!
2. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία-Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Είναι ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης. Ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Στο Μουσείο εκτίθενται έργα καλλιτεχνών κυρίως του 20ού αιώνα.
Το σπουδαιότερο και διασημότερο έκθεμα του Μουσείου είναι η περίφημη Γκουέρνικα του Πικάσο. Υπάρχουν επίσης σπουδαία έργα των Χούλιο Γκονζάλεθ, Μιρό, Νταλί και άλλων.

3. Palacio Real – Βασιλικό παλάτι

(Σταθμός μετρό: Opera). To παλιό βασιλικό παλάτι έχει 2.800 και καταλαμβάνει 135.000τμ. Αυτά τα νούμερα το κατατάσσουν στο μεγαλύτερο παλάτι της Δυτικής Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακότερο από τις Γαλλικές Βερσαλίες καθώς διατηρεί τα περιεχόμενά του ανέπαφα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις Βερσαλίες που ως γνωστόν κατακάηκαν κατά την Γαλλική επανάσταση.
 
Τα δωμάτια πολύ εντυπωσιακά, το καθένα με δικό του στυλ και θεματολογία. Εντυπωσιακή η στιγμή της αλλαγής της φρουράς. Ενημερωθείτε για τις μέρες και ώρες εδώ.
4. Οι πλατείες της πόλης
H Μαδρίτη έχει όμορφες πλατείες που όταν ο καιρός είναι καλός ο κόσμος κάθεται στα εξωτερικά τραπεζάκια για τον καφέ του.
Plaza Mayor
Η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης. Αξίζει να πάτε βόλτα και να απολαύσετε τον καφέ σας σε σε μια από τις πολλές καφετέριες της πλατείας.

Plaza Colon 

 Η δεύτερη πιο γνωστή πλατεία της Μαδρίτης είναι η πλατεία του Κολόμβου, με το άγαλμά του, το μνημείο ανακάλυψης της Αμερικής και την γιγαντιάια Ισπανική σημαία να ανεμίζει από πάνω του. Εκεί βρίσκεται η Calle Serano, με τα καλύτερα αλλά και ακριβότερα καταστήματα της Μαδρίτης.
Τα εισιτήρια είναι για τις 25 Μαρτίου με την Aegean!
Για να κλείσετε τα εισιτήρια σας δείτε εδώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ