Μπουένος Άιρες: 3+1

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, που θεωρείται και όχι άδικα το Παρίσι της Νότιας Αμερικής, έχει μια πλούσια ιστορία και κατοικείται από ανθρώπους γεμάτους πάθος για ζωή. Από τα γνωστά και δημοφιλή αξιοθέατα μέχρι τα μικρά “διαμάντια”, υπάρχουν αμέτρητα μέρη και εμπειρίες για να βιώσετε σε αυτή τη μητρόπολη, η οποία δεν κοιμάται ποτέ.

Διαβάστε και δείτε, εδώ, τις φωτογραφίες και τα video για τους 3+1 “σταθμούς” που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας για να γνωρίσετε καλύτερα το Μπουένος Άιρες.

1. Περπατήστε στο περίφημο El Caminito

Η La Boca, η έδρα της γνωστής τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου Boca Juniors, είναι μια πολύχρωμη γειτονιά γεμάτη ζωή και μελωδίες, ειδικά ο πιο διάσημος δρόμος της, ο El Caminito. Η περιοχή είναι ουσιαστικά μια λαϊκή συνοικία, στην οποία οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να περιηγηθούν στα μαγαζιά και στα υπαίθρια καφέ, χωρίς να νιώθουν ότι πέφτουν σε τουριστική παγίδα. Παλαιότερα ήταν πολύ πιο επικίνδυνα για τους ξένους, ωστόσο η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά σήμερα.

 

Διαβάστε ακόμαΚάνετε μαζί μας μία βόλτα στην πιο πολύχρωμη γειτονιά του κόσμου! (photos)

2. Πηγαίνετε στην αγορά του San Telmo

Από ρούχα μέχρι οικιακά αντικείμενα και από αποικιακές αντίκες μέχρι σουβενίρ μπορείτε να βρείτε κάθε Σαββατοκύριακο στην υπαίθρια αγορά του San Telmo. Πιείτε μια empanada ή ένα δροσιστικό alfajor καθώς κάνετε τη βόλτα σας ανάμεσα στους πάγκους των εμπόρων. Το San Telmo είναι το παλαιότερο barrio ή γειτονιά του Μπουένος Άιρες και οι πλακόστρωτοι δρόμοι του είναι γεμάτοι με πανέμορφα παλιά σπίτια, εκκλησίες καθώς και σύγχρονους χώρους τέχνης και καφέ.

 

3. Η κουλτούρα της Νότιας Αμερικής στο MALBA

Το MALBA ή το Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires είναι το καλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Αργεντινής με εκθέματα ανεκτίμητης αξίας από καλλιτέχνες της Λατινικής τέχνης, όπως οι Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα. Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό διαμάντι.

 

4. Πιείτε ένα καφέ σε ένα ιστορικό στέκι της πόλης

Περάστε από το θρυλικό Café La Biela για ένα café con leche όπως ακριβώς έκαναν και οι διάσημοι Αργεντινοί συγγραφείς, Borges και Casares και παρατηρείστε τα αγάλματά τους, πραγματικού μεγέθους, που υπάρχουν στο αγαπημένο τους τραπέζι. Με άψογη εξυπηρέτηση και παλιό αρχοντικό στυλ, αυτή η θρυλική καφετέρια παραμένει θεσμός στο Μπουένος Άιρες.

 

Διαβάστε ακόμαΚαρταχένα: Μια όμορφη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Πηγή: mygreekholiday.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ