Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μη χάσετε το 1ο Athens Fashion Film Festival!

Πρεμιέρα για το πρώτο Athens Fashion Film Festival, που φέρνει τη μόδα σε πρώτο πλάνο σε μία τριήμερη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μη χάσετε το 1ο Athens Fashion Film Festival!

Ούτε 10 ούτε 20 αλλά 140 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους), παράλληλες δράσεις με καλεσμένους διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της Μόδας και του Κινηματογράφου, fashion performance από Έλληνες σχεδιαστές, μοναδικά events και μία ομαδική έκθεση, όπου το 1ο Athens Fashion Film Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τη Μόδα και τις Τέχνες αλλά και μία δημιουργική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών για όσους σπουδάζουν και εργάζονται στο χώρο της Μόδας και του κινηματογράφου.

Πότε αρχίζει το φεστιβάλ

Το 1o Athens Fashion Film Festival σηκώνει αυλαία στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το πλούσιο τριήμερο προβολών (25-27/2) με ταινίες από όλο τον κόσμο έχει επιμεληθεί η καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή του φεστιβάλ Νικόλ Αλεξανδροπούλου, που φέρνουν τη μόδα σε πρώτο πλάνο, κάνοντας πασαρέλα στη μεγάλη οθόνη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μη χάσετε το 1ο Athens Fashion Film Festival!

Ποίες ταινίες θα προβληθούν

Το πρώτο φίλμ που θα προβληθεί είναι το Fashion icons των Βιμ Βέντερς και Γιότζι Γιαμαμότο. Ένας μοναδικός σκηνοθέτης κι ένας σχεδιαστής συναντιούνται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Notebook on Cities and Clothes» (1989), στο οποίο ξεδιπλώνεται μέσω μιας πρωτότυπης αφήγησης η σχέση της μόδας με τη σύγχρονη μεγαλούπολη.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ταινία «A Perfect 14» της Τζιοβάνα Μοράλες Βάργκας μας συστήνει τον κόσμο των plus size μοντέλων, ανατρέποντας τα παγιωμένα πρότυπα ομορφιάς και αποθεώνοντας τη σαγήνη των καμπυλών. Τέλος, ο κόσμος των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής εσωρούχων αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ «The Story of a Panty» (Στεφάν Πριό), το οποίο αποκαλύπτει τα βρόμικα μυστικά μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Μάθετε περισσότερα στο athensmagazine.gr!

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ