φωτιά Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων από τρία κλιμάκια του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη φωτιά στην Εύβοια. Ο λόγος της έρευνας ο εντοπισμός τυχόν ενοχοποιητικών στοιχείων που θα ρίξουν φως στα αίτια αυτής της οικολογικής τραγωδίας. Όλα αυτά, την ώρα που εξακολουθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις εστίες για να θέσουν τελικά υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Skai, εντοπίστηκαν στοιχεία εμπρησμού, όπως γκαζάκια, στουπιά και μπιτόνια. Μάλιστα όπως αναφέρεται, υπάρχουν τρεις ύποπτοι για εμπρησμό. Ένας από αυτούς, είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί και παλαιότερα για την φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι.

22,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα έγιναν στάχτη 

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, όπως γράφει το meteo.gr παρέχει υψηλής ανάλυσης δεδομένα για τις καμμένες εκτάσεις στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια. Μέχρι τις 12:45 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 14 Αυγούστου υπολογίστηκε ότι περίπου 22,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα έγιναν στάχτη αν και η τελική έκταση θα είναι μεγαλύτερη καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο την Πέμπτη 15 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ