Η Climate Central διεξήγαγε μία νέα αποκαλυπτική μελέτη για την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων έρχεται να “ταράξει” την ελληνική κοινότητα.

Επίσης, ανακαλύψτε τη νέα πτήση που θα σας ταξιδεύει στην άκρη της γης!

Σύμφωνα με την αναλυτική έρευνα της Climate Central, πολλές παραθαλάσσιες περιοχές θα βρεθούν κάτω από την στάθμη το νερού έως το 2100. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και μερικές δικές μας πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, μαζί το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Στην Ελλάδα η κλιματική αλλαγή θα “χτυπήσει” επίσης το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, την Άρτα, την Αχαία και τη Καλαμάτα, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και αυτές υπό της θάλασσας.

Τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με την έρευνα, να έχουν “εξαφανιστεί” εντελώς μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. Η μελέτη αναφέρει πως η Μεγάλη Βρετανία θα πληγεί από την κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα κομμάτια από το Λίβερπουλ, το Λονδίνο και το Χάμπερσαϊντ αναμένεται να μετατραπούν σε βυθισμένες πόλεις.

Ποια ήπειρος θα “πληγεί” περισσότερο;

Από τα στοιχεία που “βγαίνουν” από την μελέτη, προκύπτει πως τις επόμενες τρεις δεκαετίες ενδέχεται να επηρεαστούν περιοχές. Σε αυτές ζουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα.

Τον πιο μεγάλο κίνδυνο τον διατρέχουν τα παραθαλάσσια μέρη της Ασίας, όπως η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στην Αίγυπτο.

Ο ανώτερος επιστήμονας στο Climate Central, Δρ Scott Kulp, δήλωσε πως δεν είναι πολύ αργά για να αποφύγουμε το καταστροφικό σκηνικό.

Ο Δρ. Scott Kulp δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, ώστε να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα, ορισμένα πράγματα. Να αναδιαμορφώσουμε τις πόλεις, τις οικονομίες, τις ακτές και ολόκληρες τις παγκόσμιες περιοχές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα, όχι αύριο. Πολύ σύντομα τα έθνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα».

Δείτε επίσης το Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ