Διαγωνισμός με δώρο ταξίδι στη Ρουμανία - travelstyle.gr

Ο μεγάλος διαγωνισμός του Travelstyle.gr και του Travel Time, με δώρο ένα ταξίδι στη Ρουμανία για δύο άτομα, για 6 ημέρες, από τις 09/03/2020 έως και τις 13/03/2020, έληξε και μεγάλος νικητής είναι ο Emmanouil Drivas.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας!

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Follow τη σελίδα του travelstyle.gr στο facebook
  2. Like στο post του διαγωνισμού στο facebook του travelstyle.gr
  3. Κάνε tag δύο φίλους σου στα σχόλια του post του διαγωνισμού!

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια 5 ημέρες και ο νικητής θα βγει από τα σχόλια του post στο facebook στις 13/03!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού παρακάτω…

Ρουμανία κάστρο
Κάστρο Peles

6η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ- ΚΑΡΠΑΘΙΑ -ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΦ – ΜΠΑΝΣΚΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 21/03/2020 έως 26/03/2020

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ/ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα/Πειραιά και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα περάσουμε τα σύνορα για να καταλήξουμε στο Μπόροβετς. Εδώ επέλεξε να κτίσει το χειμερινό του ανάκτορο – καταφύγιο – ο Πρίγκιπας Φερδινάνδος ο 1ος στα τέλη του 19ου αιώνα. Το μικρό ορεινό χωριό που αρχικά αποτελούσε τόπο κυνηγιού για τους Βούλγαρους αριστοκράτες της εποχής, εξελίχθηκε σταδιακά σε ένα από τα πλέον δημοφιλή θέρετρα της Ευρώπης, εδώ και δεκαετίες. . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το «Παρίσι των Βαλκανίων», όπως αποκαλείται το όμορφο Βουκουρέστι. Θα απολαυσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό ο ποταμός Δούναβη είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

Βουκουρέστι, Ρουμανία αξιοθέατο
Αψίδα του Θριάμβου, Βουκουρέστι

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για μια μοναδική ξενάγηση στην πόλη . Θα δούμε τη Βουλή που  χτίστηκε το 1984 σε χώρο 64.800 τ.μ., εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν μία από τις ωραιότερες γειτονιές της πόλης. Το υπαίθριο μουσείο , το λεγόμενο ΧΩΡΙΟ  που βρίσκεται στο πάρκο Herastrau και φιλοξενεί περισσότερα από 300 κτίρια από ξύλο και πέτρα, που απεικονίζουν την ιστορία και την ποικιλομορφία της αγροτικής αρχιτεκτονικής όλων των περιοχών της Ρουμανίας. Μετά τον κήπο Gradina Botanica, με περισσότερα από 10.000 είδη φυτών από κάθε γωνιά του πλανήτη και φυσικά το Βοτανικό Μουσείο. Την Εκκλησία της Σταυροπόλεως  μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Την Αψίδα του θριάμβου  η οποία έχει έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Βουκουρέστι, Ρουμανία
Βουκουρέστι

4η ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό τη Σινάια το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”.  Θα επισκεφτούμε  το περίφημο μοναστήρι  που έχτισε το 1695 ο Μιχαήλ Κατακουζηνός.  Δυο εκκλησίες το αποτελούν. Η μικρή, παλιά, γεμάτη τοιχογραφίες εκκλησία του 1695 και η μεγάλη, νεότερη εκκλησία του 1846. Μετά από ένα σύντομο  προσκύνημα  ξεκινάμε για το παλάτι Πέλες. Εντυπωσιακό στο εξωτερικό του το παλάτι είναι εξίσου αξιοθαύμαστο και στο εσωτερικό. Η εξαιρετική τοποθεσία στους δυτικούς λόφους της Σινάια λέγεται ότι ενθουσίασε τον πρώτο βασιλιά της χώρας, τον Κάρολο Α΄, που διέταξε την κατασκευή του.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας.

Πόλεις στη Ρουμανία - Μπρασόβ
Η πόλη Μπρασόβ

Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης.

Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ρουμανία διαγωνισμός
Μπρασόβ

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο. Το Μπανσκο βρίσκεται στην οροσειρά Πιρίν, σε μια περιοχή που έχει συμπεριλάβει η Unesco στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Η παραδοσιακή ατμόσφαιρα χωριού με τα γραφικά δρομάκια και ταβερνάκια συνδυάζεται με τα πολυτελή ξενοδοχεία, το παγοδρόμιο και το εμπορικό κέντρο στους πρόποδες του χιονοδρομικού. Άφιξη στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό .Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας .Άφιξη σε Αθηνά/Πειραιά αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
  • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
  • Δωρεάν Wi – Fi  στο ξενοδοχείο παραμονή σας
  • Μια (1) διανυκτέρευση  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην  πόλη  του Μπόροβετς.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην  πόλη του Βουκουρεστίου.
  • Μια (1) διανυκτέρευση  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  4* στην  πόλη του Μπάνσκο.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ημιδιατροφή
  • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
  • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (εκτός του νικητή)

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 275€
  • Μονόκλινο δωμάτιο: 375€

Travel Time Info:

Κεντρικά Γραφεία: ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 05, ΤΚ 185 31
ΤΗΛ: 211 4113190 – 211 4113191 ΦΑΞ:211 4113191
E mail: [email protected]
Site: www.travel-time.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ