Νησί Φαλκονέρα

Αναζητάτε έναν απομονωμένο προορισμό, ειδικά τώρα την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού; Τότε αυτό το εκπληκτικό νησί 200 στρεμμάτων είναι ιδανικό για σας, ειδικά αν σκεφτείτε ότι ολόκληρη η έκταση που διατίθεται προς ενοικίαση κοστίζει μόλις 35 ευρώ τη βραδιά!

Πού βρίσκεται το νησί

Το νησί Φαλκονέρα, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Cavallino-Treporti στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας περιλαμβάνει μια ρουστίκ αγροικία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 16 άτομα.

Η λιμνοθάλασσα στο νησί

Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν το όμορφο περιβάλλον με τα αιωνόβια δέντρα και τον άπλετο εξωτερικό χώρο προς εξερεύνηση μέσα στο οποίο βρίσκεται αυτή η αγροτική κατοικία. Η Anna Sarzetto που μεταμόρφωσε το σπίτι της μητέρας της σε ενοικιαζόμενη κατοικία Airbnb με τη βοήθεια της οικογένειάς της, πρόσφατα άνοιξε μια φάρμα στο νησί, παράγοντας σπιτικές αγκινάρες, ντομάτες και αυγά.

Αεροφωτογραφίες Falconera

Η οικογένεια καλλιεργεί ακόμα μέλι, στρείδια και άλλα οστρακοειδή από τη λιμνοθάλασσα, ώστε οι επισκέπτες τους να μπορούν να απολαμβάνουν μια εμπειρία με αληθινό αέρα Βενετίας. Η Anna αναφέρει ότι όλα τους τα προϊόντα είναι βιολογικά, ενώ έχουν κερδίσει και βραβείο για το μέλι τους χάρη στη μοναδική του γεύση, η οποία προέρχεται από τα φυτά που ζουν στο νερό.

Ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο στο νησί είναι τα ροζ φλαμίνγκο, που μπορεί κανείς να δει να περπατούν στα νερά. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για να τα συναντήσετε. Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχουν επτά κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια.

Ροζ φλαμίνγκο

Μέσα στο σπίτι υπάρχει μια τραπεζαρία με παραδοσιακό ταβάνι με δοκάρια, ενώ το καλοκαίρι μπορεί κανείς να απολαύσει μπάρμπεκιου στον κήπο και για τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα υπάρχει τζάκι.

Το νησί Falconera από ψηλά

Το νησί είναι προσβάσιμο με σκάφος από την Cavallino-Treporti με διαδρομή που διαρκεί οκτώ λεπτά και η μεταφορά πρέπει να είναι κανονισμένη σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του Airbnb.

Επισκέπτες στο σπίτι

Το κόστος για να νοικιάσετε ολόκληρο το σπίτι για 16 άτομα αγγίζει τα 560 ευρώ τη μέρα, που αντιστοιχεί σε 35 ευρώ το άτομο. Για ζευγάρια ή solo ταξιδιώτες η τιμή φτάνει τα 75 ευρώ τη μέρα ανά άτομο.

τραπεζαρία

Η οικογένεια Sarzetto χρησιμοποιεί τα έσοδά της από το Airbnb για την προστασία του νησιού από τις πλημμυρίδες και τα αυξανόμενα επίπεδα του νερού.

δωμάτια

Όπως αναφέρει η Anna, “ξεκινήσαμε να νοικιάζουμε το σπίτι πριν από τρία χρόνια και όποιος μένει σε αυτό μας βοηθά να σώσουμε το νησί. Οι περισσότεροι επισκέπτες μας προέρχονται από την Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο έρχεται κόσμος από παντού”.

κρεβάτι στο δωμάτιο

“Είναι σαν να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο από το σπίτι μας”, συνεχίζει. “Έχουμε γνωρίσει τόσους ανθρώπους με τόσες διαφορετικές ιστορίες. Αυτό μας έχει διδάξει να βλέπουμε το νησί από κάθε οπτική γωνία. Για μένα και το σύντροφό μου αυτό δεν είναι δουλειά αλλά ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε”.

Πηγή: Daily Mail, φωτογραφίες: Anna Sarzetto

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ