Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
30.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα σε κρατήσεις πτήσεων

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα σε κρατήσεις πτήσεων

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα σε κρατήσεις πτήσεων. Την υψηλότερη ζήτηση στις αναζητήσεις και κρατήσεις αεροπορικών πτήσεων καταγράφει η Ελλάδα σε έρευνα της Sojern , σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στις 24 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες της Sojern βασίζονται σε περισσότερα από 350 εκατομμύρια προφίλ ταξιδιωτών και δισεκατομμύρια σήματα ταξιδιωτικών προθέσεων, ωστόσο όπως διευκρινίζεται, δεν καλύπτει το 100% της της ταξιδιωτικής αγοράς.

- Advertisement -
Μυστικά για φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή!

Στην έρευνα αποτυπώνεται και το πώς αντιδρούν οι ταξιδιώτες στις ανακοινώσεις των διαφόρων χωρών για το ποιες περιοχές θέτουν σε καραντίνα και ποιες “απελευθερώνουν”. Έτσι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει η περίπτωση της Πορτογαλίας, όπου καθώς η Βρετανία την εξαίρεσε από το καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών, καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης για την συγκεκριμένη χώρα.

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα

Ωστόσο αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις.

Έτσι στο δείκτη της παγκόσμιας αναζήτησης πτήσεων σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές με ημερομηνία 16 Αυγούστου η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν Πορτογαλία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιρλανδία.

Επίσης στο δείκτη των παγκόσμιων κρατήσεων πτήσεων σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές πάλι η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση ακολουθούμενη από Πορτογαλία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Αυστρία. Ωστόσο όπως τονίζεται οι κρατήσεις για Ελλάδα και Πορτογαλία είναι περίπου 20% κάτω από τις κρατήσεις από την ίδια περίοδο το 2019 και οι κρατήσεις προς την Κροατία περίπου 55% κάτω από αυτές του 2019.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή euro2day.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,167 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ