Anchorage Airport Αλάσκα

Δεν είναι μυστικό ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αναποδογυρίσει τον κόσμο και έχει επιβραδύνει τα αεροπορικά ταξίδια. Ωστόσο κάτι απρόβλεπτο συνέβη φέτος με τα αεροδρόμια, αφού το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο δεν είναι πλέον στην Ατλάντα ή στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο. Είναι το επαρχιακό Anchorage στην Αλάσκα

Η μακρινή πόλη του Anchorage, με μόλις 291.538 κατοίκους, πλέον διαθέτει το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού το Ted Stevens Anchorage (ANC) κέρδισε στα σημεία τους παραδοσιακά πολυσύχναστους κόμβους όπως το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη.

Γιατί το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης είναι το δημοφιλέστερο στον κόσμο; (βίντεο)

Γιατί το Anchorage είναι τόσο δημοφιλές;

Μήπως όλοι σχεδιάζουν ξαφνικά ένα ταξίδι στους ανοιχτούς χώρους της Αλάσκας; Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, “το ANC κατάφερε να γίνει το νούμερο ένα λόγω των εμπορευμάτων, όχι των πτήσεων επιβατών. Ενώ άλλες αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τις πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια, η ANC μπόρεσε να διατηρήσει και να αυξήσει τις πτήσεις χάρη στην ανάγκη για μεταφορά φορτίων σε όλο τον κόσμο”…

Anchorage αεροδρόμιο Αλάσκα πολυσύχναστο

Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021

Σε κανονικές περιόδους, εκτός από το ότι το εν λόγω αεροδρόμιο είναι πρώτο σε πτήσεις υδροπλάνων στον κόσμο, το ANC είναι συνήθως το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο φορτίου στον κόσμο και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο φορτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό οφείλεται σε ειδικά δικαιώματα μεταφοράς φορτίου αλλά και στην τοποθεσία του, που βρίσκεται μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Και η μεταφορά φορτίου δεν έχει επηρεαστεί τόσο έντονα από τον κορονοϊό όσο τα ταξίδια γενικότερα.

πόλη Anchorage Αλάσκα με πολυσύχναστο αεροδρόμιο

Το Anchorage International της Αλάσκας μπορεί να μην διαθέτει τους καταρράκτες και τον εσωτερικό κήπο του περίφημου Changi της Σιγκαπούρης ή τους οκτώ διαδρόμους του Σικάγο Ο Χέαρ, αλλά αυτό το λιτό μικρό αεροδρόμιο έγινε εν μέσω πανδημίας το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο.

Οι 5 χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ασφαλείς αεροπορικές πτήσεις

Το Eurocontrol παρουσίασε τις 5 χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων, μειωμένος πάντα σε σχέση με το 2019, όπως ήταν αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol (οργανισμός για την ασφάλεια των πτήσεων), ο αριθμός των πτήσεων στην Ελλάδα ήταν 253 στις 18 Νοεμβρίου 2020, όταν την αντίστοιχη μέρα του 2019 έφτασε τις 586 πτήσεις.

Η κατάταξη της Ελλάδας

Το Eurocontrol εξέτασε 42 χώρες και κατέταξε την Ελλάδα στη 16η θέση σε επίπεδο αριθμού πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις). Στην πρώτη βρέθηκε η Γερμανία με 1.853 πτήσεις και ακολούθησαν η Γαλλία με 1.410 πτήσεις και η Τουρκία με 1.173 πτήσεις. Την πεντάδα συμπλήρωσαν το Ηνωμένο Βασίλειο στην τέταρτη θέση και η Ισπανία με 1.092 και 1.089 πτήσεις αντίστοιχα.

μείωση πτήσεων σε αεροδρόμια η θέση της ελλάδας

Την περίοδο 9-15 Νοεμβρίου η πτώση της αεροπορικής κίνησης στην Αθήνα ανήλθε σε 57% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται σε έρευνα, πάνω από 200 ευρωπαϊκά αεροδρόμια κινδυνεύουν με χρεοκοπία!

Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με 491 πτήσεις και ακολουθεί το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ με 467 πτήσεις, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» με 397 πτήσεις συμπληρώνει την τριάδα.

Η δεκάδα των αεροδρομίων

  • Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με 491 πτήσεις
  • Άμστερνταμ με 467 πτήσεις
  • Διεθνές Αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» με 397 πτήσεις
  • Φρανκφούρτη με 392 πτήσεις
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης «Μπαράχας» με 357 πτήσεις
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο με 303 πτήσεις
  • Αεροδρόμιο Γκαρντεμέν στο Όσλο με 277 πτήσεις
  • Μόναχο με 183 πτήσεις
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Αρλάντα στη Στοκχόλμη με 175 πτήσεις
  • Βιέννη με 175 πτήσεις

Εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ – Υψηλή μαγειρική εν ώρα… αναμονής!

Την 11η θέση καταλαμβάνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με 165 πτήσεις. Την τελευταία θέση καταλαμβάνει το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, το οποίο χθες, 18 Νοεμβρίου, κατέγραψε μόνο 29 πτήσεις.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ