Εικόνες έντασης και συνωστισμού παρατηρήθηκαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν δεκάδες επιβάτες που αφίχθησαν από Σκιάθο ανέμεναν επί ώρα να εξακριβωθεί κατά πόσο θα έπρεπε να υποβληθούν ή όχι σε τεστ κορονοϊού, ούτως ώστε να τους επιτραπεί να εξέλθουν του Αεροδρομίου.

Όπως καταγγέλλει στο ant1.com.cy επιβάτης της πτήσης, «από το αεροπλάνο μας παρέλαβε όλους 82-83 άτομα και μας πήγαν κατευθείαν για PCR, ενώ είχαμε όλοι το απαραίτητο ‘‘Cyprus Flight Pass’’ το οποίο όταν συμπληρώσαμε και δηλώσαμε τα στοιχεία μας έβγαλε αυτόματα «NO COVID TEST REQUIRED”».

- Advertisement -

Στη συνεχεία όπως καταγγέλλει ο επιβάτης, δημιουργήθηκε ένταση και συνωστισμός, καθώς ούτε οι λειτουργοί του αεροδρομίου, ούτε η Αστυνομία ήταν σε θέση να απαντήσουν κατά πόσο απαιτείται η διενέργεια τεστ.

Στο τέλος όπως αναφέρει ο επιβάτης, όσοι ήταν εμβολιασμένοι τους επετράπη να εξέλθουν του αεροδρομίου κανονικά, ωστόσο η όλη κατάσταση ήταν γενικά έκρυθμη.

Όπως ανέφερε στο ant1.com.cy αρμόδια πηγή από το αεροδρόμιο Λάρνακας, η πρακτική που ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ενδεδειγμένη όταν εντός πτήσης επιβαίνουν πρόσωπα που ταξίδεψαν από χώρα της «πορτοκαλί» ή «κόκκινης» κατηγορίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται σε ενδεικνυόμενο σημείο του αεροδρομίου, όπου αφού γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων, όσοι εξ’ αυτών αφίχθησαν πρωτογενώς από χώρα «πράσινης» κατηγορίας αποδεσμεύονται αυτόματα, και οι υπόλοιποι υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σημειώνεται πως με βάση την κατηγοριοποίηση χωρών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην «πορτοκαλί κατηγορία», με τις αλλαγές ωστόσο να τίθενται σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου, και όχι από χθες 12 του μήνα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ