Εικόνες έντασης και συνωστισμού παρατηρήθηκαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν δεκάδες επιβάτες που αφίχθησαν από Σκιάθο ανέμεναν επί ώρα να εξακριβωθεί κατά πόσο θα έπρεπε να υποβληθούν ή όχι σε τεστ κορονοϊού, ούτως ώστε να τους επιτραπεί να εξέλθουν του Αεροδρομίου.

- Advertisement -

Όπως καταγγέλλει στο ant1.com.cy επιβάτης της πτήσης, «από το αεροπλάνο μας παρέλαβε όλους 82-83 άτομα και μας πήγαν κατευθείαν για PCR, ενώ είχαμε όλοι το απαραίτητο ‘‘Cyprus Flight Pass’’ το οποίο όταν συμπληρώσαμε και δηλώσαμε τα στοιχεία μας έβγαλε αυτόματα «NO COVID TEST REQUIRED”».

Στη συνεχεία όπως καταγγέλλει ο επιβάτης, δημιουργήθηκε ένταση και συνωστισμός, καθώς ούτε οι λειτουργοί του αεροδρομίου, ούτε η Αστυνομία ήταν σε θέση να απαντήσουν κατά πόσο απαιτείται η διενέργεια τεστ.

Στο τέλος όπως αναφέρει ο επιβάτης, όσοι ήταν εμβολιασμένοι τους επετράπη να εξέλθουν του αεροδρομίου κανονικά, ωστόσο η όλη κατάσταση ήταν γενικά έκρυθμη.

Όπως ανέφερε στο ant1.com.cy αρμόδια πηγή από το αεροδρόμιο Λάρνακας, η πρακτική που ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ενδεδειγμένη όταν εντός πτήσης επιβαίνουν πρόσωπα που ταξίδεψαν από χώρα της «πορτοκαλί» ή «κόκκινης» κατηγορίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται σε ενδεικνυόμενο σημείο του αεροδρομίου, όπου αφού γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων, όσοι εξ’ αυτών αφίχθησαν πρωτογενώς από χώρα «πράσινης» κατηγορίας αποδεσμεύονται αυτόματα, και οι υπόλοιποι υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σημειώνεται πως με βάση την κατηγοριοποίηση χωρών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην «πορτοκαλί κατηγορία», με τις αλλαγές ωστόσο να τίθενται σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου, και όχι από χθες 12 του μήνα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ