Mετά τα δικά μας νησιά που κατά κοινή ομολογία δεν επιδέχονται σύγκρισης, υπάρχουν και κάποια άλλα που έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για την εξωτική τους ομορφιά που ξεπερνά σε μαγεία ακόμα και αυτήν της Χαβάης. Ήρθε η ώρα να μάθετε πού είναι κρυμμένα!

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

Μπροστά τους θα µπορούσε να ωχριά ακόµα και η Χαβάη! Βόρεια του Ατλαντικού το αρχιπέλαγος των Αζορών περιλαµβάνει 9 ηφαιστειογενή νησιά, το Santa Maria, το Sao Miguel, το Terceira, το Graciosa, το Sao Jorge, το Pico, το Faial, το Flores και το Corvo µε τέτοιο φυσικό κάλλος που θα σας κάνει να τα χάσετε.

Ξεχωρίζουν το Santa Maria µε «πρωταγωνιστές» τους αµπελώνες και την κάτασπρη παραλία Praia Formosa και το Sao Miguel µε τις ηφαιστειακές καλντέρες του να κλέβουν την παράσταση στις λίµνες Lagoa das Sete Cidades και Lagoa do Fogo.

Χάζι σε δελφίνια και φάλαινες σας περιµένει στα νησάκια Sao Jorge και Pico, ενώ στο Faial θα σας αγριέψει λίγο το σεληνιακό τοπίο που σχηµάτισε το ηφαίστειο Capelinhos.

Στο Graciosa οι φλαµανδικοί ανεµόµυλοι τραβούν τα βλέµµατα και το γειτονικό Terceira υπερηφανεύεται για την αρχαιότερη πόλη των Αζορών και Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO, την Angra do Heroismo.

Από την άλλη και οι δυτικές Azores θα σας γοητεύσουν µε τη ζεν γαλήνη τους ειδικά στο νησί Flores µε τον υποθαλάσσιο πλούτο του, ό,τι πρέπει για καταδύσεις, αλλά και το καρτ ποσταλικό σκηνικό µε τα άσπρα σπιτάκια στο Corvo.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα για την Πορτογαλία στο Icons Travellers που μόλις κυκλοφόρησε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ