Καμπίνα αεροπλάνου

Αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Ελβετία και συγκεκριμένα από την Ζυρίχη έφτασε στον προορισμό του, το Μπιλμπάο της Ισπανίας μεταφέροντας 111 επιβάτες αλλά καμία βαλίτσα!

- Advertisement -

Την είδηση μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την αεροπορική εταιρεία να το αποδίδει στις ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους.
Οι επιβάτες των Ελβετικών Αερογραμμών που είχαν προορισμό την πόλη Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας έφθασαν το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τον ιμάντα μεταφοράς αποσκευών και περίμεναν μάταια για περισσότερες από δύο ώρες να εμφανιστούν οι βαλίτσες τους, έγραψε η εφημερίδα Blick.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κέιβιν Αμπαλάμ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος το οποίο η Swiss χρησιμοποιούσε για λογαριασμό των αερογραμμών Edelweiss είχε αναχωρήσει με 111 επιβάτες, αλλά καμία βαλίτσα.
«Υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό εδάφους», δήλωσε στο AFP και πρόσθεσε ότι το πλήρωμα περίμενε να διορθωθεί η κατάσταση.

Αλλά έπειτα από “μια ώρα και 16 λεπτά η κατάσταση παρέμενε ίδια και για λειτουργικούς λόγους αποφασίσαμε να πετάξουμε για το Μπιλμπάο χωρίς τις βαλίτσες”.

Ο λόγος, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν ότι έπρεπε να παραλάβουν επιβάτες στο Μπιλμπάο και να επιστρέψει το αεροπλάνο στη Ζυρίχη πριν κλείσει το αεροδρόμιο για την νύχτα.

«Κατανοούμε ότι η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για τους εμπλεκόμενους και φυσικά λυπούμαστε για την αναστάτωση», είπε.

Η Blick επικαλέστηκε επιβάτες που είπαν ότι ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη απογείωση από την Ζυρίχη την οποία απέδωσε “στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού”, αλλά επισήμαναν ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απόφαση να φύγει το αεροσκάφος χωρίς αποσκευές.

Οι επιβάτες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν υπήρχε ελβετικό προσωπικό εδάφους στο Μπιλμπάο και ότι περίμεναν για περισσότερες από δύο ώρες για τις βαλίτσες τους προτού μέλη της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia τους πληροφόρησαν ότι το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί χωρίς βαλίτσες.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ