Αν έχετε βρει ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να κλείσετε τα εισιτήρια σας. 

Μιλώντας σε όρους αεροπορικών εισιτηρίων, όλοι ξέρουμε το γενικό «χρυσό» κανόνα του «όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο», αφού είναι ο τέλειος τρόπος να τα κλείσετε σε πολύ πιο οικονομικές τιμές απ’ ότι αν τα επιλέγατε να τα ψάξετε μια εβδομάδα πριν που οι τιμές είναι, πια, σχεδόν απαγορευτικές. Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε καλές τιμές.

- Advertisement -

Τα…ερωτευμένα αγάλματα από όλο τον κόσμο!

φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

Χριστούγεννα στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Υπάρχει μια περίοδος του χρόνου που το να κλείσετε εισιτήριο είναι πιο ακριβό από ποτέ και αυτή η περίοδος είναι στο τέλος του έτους (Χριστούγεννα βλέπετε). Ωστόσο, πριν οι γιορτές μπουν για τα καλά θα λέγαμε (όχι εμείς, αλλά το Expedia.com) ότι υπάρχει μια περίοδος χάριτος κατά την οποία σας συμφέρει να κλείσετε την αεροπορική σας θέση για τον επόμενο σας προορισμό.

φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

Σύμφωνα με στοιχεία του Expedia (ενός σάιτ έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων), όσοι έκλεισαν αεροπορικά από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου εξοικονόμησαν περίπου 5% απ’΄οτι αν τα έκλειναν οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να μην σας φαίνεται δραματικά μεγάλο ποσοστό, αλλά είναι κάτι όταν μιλάμε για ποσά που αφορούν μακρινούς προορισμούς.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους χάρτες: 6 στοιχεία που δεν γνωρίζαμε

Τα στοιχεία της έρευνας του Expedia έδειξαν επίσης ότι όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου πλήρωσαν περίπου 10% περισσότερο από τον μέσο όρο ή 15% περισσότερο από τους πιο «έμπειρους» που έκαναν υπομονή μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και την πρώτη του Δεκεμβρίου.

πηγή:bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ