Ποια η νέα ελληνική αεροπορική Air Mediterranean;Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Ιράκ (Βαγδάτη και Ερμπίλ) ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου η ελληνική αεροπορική εταιρεία Air Mediterranean.

H νέα αεροπορική εταιρεία με αραβικά κεφάλαια και έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, σκοπό έχει, έχοντας ως βάση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», να ανταγωνιστεί εταιρείες της Ανατολικής Μεσογείου.

- Advertisement -

Aegean: 150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

Η ελληνική αγορά δεν είναι άγνωστη στους ιδρυτές της νέας εταιρείας αφού δραστηριοποιούνται σε αυτήν μέσω της εταιρείας VIP πτήσεων GainJet Aviation. Η τελευταία εδρεύει επίσης στην Αθήνα, πραγματοποιεί πτήσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ ελέγχει τη θυγατρική της αεροπορική εταιρεία GainJet Ireland η οποία εδρεύει στο Sannon της Ιρλανδίας.

Η Air Mediterranean ελέγχεται από τον σεϊχη Χαμάντ Αλί Τζ.Μ.-Θανί από το Ντουμπάι ο οποίος είναι και πρόεδρος. Το πρώτο τριμελές Δ.Σ της Air Mediterranean (προβλέπεται να είναι έως και επταμελές) συμπληρώνουν οι Φαντί-Ηλίας Χαλλάκ (δ/νων σύμβουλος) και Ανδρέας Χάλακ.

Όπως ανέφερε σήμερα σε εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρείας ο Πρόεδρος της Air Mediterranean, Ανδρέας Χάλακ, ο οι επιβάτες από την Ελλάδα θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη.

Το σπίτι πάνω από τα σύννεφα!Που ‘ανήκει’ στον ουρανό…

Στον αρχικό σχεδιασμό της Air Mediterranean ήταν και η σύνδεση με το Ερμπίλ όμως τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ιρακινό Κουρδιστάν έχουν παγώσει προς το παρόν τα σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αεροπορική είναι έτοιμη για να πετάξει για την πόλη του Βόρειου Ιράκ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες όμως υπάρχουν και επαφές για σύνδεση με άλλο αεροδρόμιο στην περιοχή στην περίπτωση που δεν υπάρξει σύντομα θετική κατάληξη.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εισιτηρίων για κάθε διαδρομή προς όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα ξεκινάει από τα 85 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων.

Όλες οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες και θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας έτσι τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αρχικά το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη και προσφέροντας στους επιβάτες το ταχύτερο δυνατό ταξίδι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής μέσω Αθηνών, με τιμές εισιτηρίων που ξεκινούν από 440 ευρώ μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων.

Ο στόλος της Air Mediterranean αποτελείται από δύο Boeing 737 ενώ στις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία θα παραλάβει ένα ακόμη αεροσκάφος.

Πηγή:fimes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ