airbnb top10 λίστα σπιτιών

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει άρδην όχι μόνο τα ταξίδια μας αλλά και τις σκέψεις που κάνουμε γι΄αυτά. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε καλοκαιρινές διακοπές και η Airbnb παρουσιάζει την top 10 λίστα της με τα πιο δημοφιλή στον κόσμο! Ανάμεσά τους και 2 ελληνικά!

- Advertisement -
airbnb top10 λίστα σπιτιών πλωτή κατοικία

Για τους λάτρεις των ταξιδιών και όχι μόνο η πανδημία έχει βάλει φρένο στις εξορμήσεις τους. Μέσα στη γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση με τον κορονοϊό, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ, οπότε κι εμείς σκεφτόμαστε καλοκαιρινές διακοπές. Αν και δεν σταματάμε να αναρωτιόμαστε πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που ξέραμε;

Σπιτάκια μέσα στο δάσος, βίλες με θέα το απέραντο γαλάζιο αλλά και δωμάτια που προσφέρουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια. Η Airbnb παρουσίασε την δεκάδα με τα πιο δημοφιλή σπίτια τους τελευταίους μήνες στον ιστότοπό της, ανάμεσά τους και 2 ελληνικά. Άλλωστε υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα Airbnb σπίτια στην Ελλάδα.

Η top 10 λίστα της Airbnb

Βίλα, Μπαλί, Ινδονησία

airbnb top10 λίστα σπιτιών Μπαλί Ινδονησία

Κατοικία, Σάντα Καταρίνα, Βραζιλία

airbnb top10 λίστα σπιτιών Σάντα Καταρίνα Βραζιλία

Hector Cave House, Σαντορίνη, Ελλάδα

airbnb top10 λίστα σπιτιών Hector Cave House Σαντορίνη

Eco Bamboo Home, Μπαλί, Ινδονησία

airbnb top10 λίστα σπιτιών Μπαλί Ινδονησία με πισίνα


Underground Hygge, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

airbnb top10 λίστα σπιτιών Ουάσινγκτον ΗΠΑ


Balian Treehouse, Σελεμαντέγκ, Μπαλί, Ινδονησία

airbnb top10 λίστα σπιτιών Δεντρόσπιτο Μπαλί Ινδονησία


Κατοικία, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

airbnb top10 λίστα σπιτιών Καλιφόρνια


Μοντέρνα κατοικία, Ακουρέιρι, Ισλανδία

airbnb top10 λίστα σπιτιών Ισλανδία

Cave House, Οία, Σαντορίνη, Ελλάδα

airbnb top10 λίστα σπιτιών Cave House Οία Σαντορίνη

Privatised Rental Riad, Μαρακές, Μαρόκο

airbnb top10 λίστα σπιτιών Μαρόκο

Ποιο είναι το μέλλον του Airbnb σύμφωνα με το New York Times

Στα συντρίμμια της ταξιδιωτικής βιομηχανίας που έχει αφήσει ο κορονοϊός, η ενοικίαση καταλυμάτων δείχνει να έχει επιβιώσει έστω και με χαμηλό σφυγμό, αφού τα ενοικιαζόμενα σπίτια έγιναν τα καταφύγια κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσους ακόμα διψούν για ταξίδια. Ποιο είναι όμως το μέλλον του Airbnb, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων στον κόσμο;

Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα του Airbnb

Τα ενοικιαζόμενα σπίτια της Airbnb κατάφεραν να ξεπεράσουν τα ξενοδοχεία σε 27 παγκόσμιες αγορές, σύμφωνα με έρευνα των αναλυτών AirDNA. Με τα ταξίδια αναψυχής να σημειώνουν πολύ μικρή άνοδο το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρατηρήθηκε ότι η ενοικίαση μεγάλων σπιτιών σε πιο απομονωμένους προορισμούς είχε μεγαλύτερη αύξηση σε συγκεκριμένους προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, ακόμα και συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2019. Δείτε και 6+1 Airbnb που έγιναν διάσημα από ταινίες και μπορείτε να μείνετε.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία τους τελευταίους μήνες ασφυκτικά λόγω του κορονοϊού, με τις ενοικιάσεις καταλυμάτων και ξενοδοχείων να σημειώνουν πτώση κατά 36% το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020. Ο Νο. 1 “παίκτης” στα ενοικιαζόμενα καταλύματα είναι εδώ και χρόνια το Airbnb, με πάνω από 7 εκατομμύρια σπίτια σε πάνω από 220 χώρες, συμβάλλοντας στην αύξηση του υπερτουρισμού σε συγκεκριμένους προορισμούς αλλά και στην εκτόξευση της τιμής ενοικίων σε ορισμένες πόλεις, όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, και, φυσικά, η Αθήνα.

Airbnb Application

Ποιο είναι το μέλλον του Airbnb

Σήμερα η αξία της Airbnb αγγίζει τα 18 εκατομμύρια δολάρια από τα 31 που άξιζε πριν την πανδημία. Όπως ανέφερε ο CEO της Airbnb, Brian Chesky στην εφημερίδα New York Times, ” ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, απλώς δεν θέλει να μπει σε αεροπλάνο. Δεν θέλει να ταξιδέψει για δουλειά αλλά για ανψυχή, ούτε να επισκεφθεί μια τεράστια πόλη ή να μείνει σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολυσύχναστες συνοικίες. Ωστόσο, θέλει να βγει από το σπίτι. Επομένως, πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή και στο μέλλον. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας”. Από τον περασμένο Αύγουστο το Airbnb έχει κάνει αίτηση να γίνει δημόσιο, με στήριξη από το Χρηματιστήριο Αξιών των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν ειδικοί στον τομέα του τουρισμού, εξακολουθεί να είναι πιο κερδοφόρο να νοικιάσει κανείς το σπίτι με βραχυχρόνια εκμίσθωση στο Airbnb παρά με την παραδοσιακή μακροχρόνια ενοικίαση.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ