Μέσα από την πλατφόρμα της AirBnB, η ενοικίαση των σπιτιών απαγορεύει την πραγματοποίηση πάρτι. Ωστόσο, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει ή ήταν κάτι που δεν ασκούσε τον απαραίτητο έλεγχο για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Επίσης, δείτε το σπίτι του Breaking Bad που διατίθεται προς ενοικίαση, μέσω AirBnB!

Παρ’όλα αυτά, ένα τραγικό συμβάν την προηγούμενη Παρασκευή, με πέντε ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους μετά από πυροβολισμούς. Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που είχε νοικιαστεί μέσα από την δημοφιλή πλατφόρμα. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανέχειας.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των υψηλόβαθμων στελεχών της αμερικανικής εταιρείας. Εκείνοι δήλωσαν ότι θα δώσουν τέλος σ’ αυτήν την πρακτική χρηστών που για τις ανάγκες ενός πάρτι νοικιάζουν κάποιο σπίτι μέσα από την πλατφόρμα της.

Ο συν-ιδρυτής της AirBnB σε μηνύματά του από το λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε ότι η εταιρεία θα εντείνει τις προσπάθειές της να καταπολεμήσει τα μη εξουσιδοτημένα πάρτι. Θα ήθελε να απαλλαγεί από τέτοιες καταχρηστικές συμπεριφορές ιδιοκτητών και φιλοξενούμενων.

«Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και θα το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο» κατέληξε, σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα προχωράει σε manual έλεγχο των κρατήσεων που το σύστημα της πλατφόρμας υποδεικνύει ότι έχουν αυτόν το σκοπό. Για παράδειγμα, μία κράτηση διάρκειας μιας μόλις νύχτας σε ένα μεγάλο σπίτι θα ελέγχεται πλέον εξονυχιστικά προκειμένου να αποκλείονται φαινόμενα παραβατικότητας.

Διαβάστε ακόμα:  Skyscanner - Απίθανη προσφορά: Aπευθείας πτήση από Αθήνα για Λάρνακα τον Αύγουστο μόλις με €68 με επιστροφή!

Οι ενέργειες της εταιρείας

Επιπλέον, η εταιρεία θα προχωρήσει στον έλεγχο και των ιδιοκτητών που επιτρέπουν τα σπίτια τους να ενοχλούν σε βάθος χρόνο τους γείτονές τους. Παράλληλα, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι φιλοξενούμενοι που δεν θα συμμορφώνονται θα αποβάλλονται από την πλατφόρμα της AirBnB.

Στα μέτρα που λαμβάνει η AirBnB θα προστεθεί και μια ομάδα ταχείας αντίδρασης σε τέτοιες καταχρηστικές συμπεριφορές. Οι λεπτομέρειες της δράσης της οποίας θα γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στον μήνα. Ενώ θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για τη διάσταση του προβλήματος.

Σύμφωνα με αυτά που έγιναν γίνει γνωστά, το άτομο ενοικίασε το σπίτι την προηγούμενη Παρασκευή. Είχε δηλώσει στον ιδιοκτήτη ότι η κράτηση αφορούσε τη φιλοξενία μιας οικογένειας με άσθμα. Το σπίτι της οποίας ήταν κοντά στις εστίες φωτιάς που μαίνονται στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, στο σπίτι αυτό πραγματοποιήθηκε πάρτι για το Halloween. Οι προσκεκλημένοι ξεπέρασαν τους 100, σύμφωνα με την Αστυνομία και την τραγική κατάληψη με τους πέντε νεκρούς.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ