Μέσα στα δαιδαλώδη κανάλια και τις αμέτρητες γέφυρες της Βενετίας, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο που μοιάζει να επιπλέει μπροστά στα μάτια σας. Ενας μαγικός τόπος, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία αυτής της όμορφης υδάτινης πόλης.

Το Gritti Palace φαίνεται αρκετά λιτό στο εξωτερικό του, αλλά αυτή η απλή πρόσοψη κρύβει έναν ασύλληπτο πλούτο ομορφιάς, μεγαλείου και παράδοσης που αρμόζει σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Βενετίας και ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα: τα μέρη που δεν πρέπει να ταξιδέψεις το 2017

Η ιστορία του

Το Gritti Palace χρονολογείται από το 1475, όταν ο Δόγης της Βενετίας, Andrea Gritti, παρήγγειλε την κατασκευή του. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως επίσημη κατοικία της οικογένειας Gritti, ενώ αργότερα το παλάτι έγινε κατοικία των πρέσβεων του Βατικανού στη Βενετία.

Διαβάστε ακόμα:  Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο στην καρδιά της Χίου σε προνομιακή τοποθεσία και με εκπληκτική θέα για μια διαμονή αξέχαστη!

Στις αρχές του 19ου αιώνα το Gritti Palace μετατράπηκε ένα ξενοδοχείο και μετά από μια ριζική ανακαίνιση, έγινε ξενοδοχείο προσφέροντας στους εκλεκτούς επισκέπτες του μια ενδιαφέρουσα εικόνα του ένδοξου παρελθόντος του.

Το εκπληκτικό αυτό ξενοδοχείο, που μοιάζει με μουσείο, προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να περάσει λίγες μέρες σαν να ζούσε στην εποχή των δόγηδων, μέσα χώρους χλιδής που πλαισιώνονται από μια πλούσια συλλογή από έργα τέχνης, πολυτελή δωμάτια με βενετσιάνικα υφάσματα και πολυελαίους από μουράνο και θέα στο Μεγάλο Κανάλι.

Διαβάστε ακόμα: Μοναδικές φωτογραφίες της Βενετίας από ψηλά

 

Και καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το πανέμορφο αυτό ξενοδοχείο στολίστηκε και έγινε ακόμα πιο όμορφοThe Gritti Palace, VeniceThe Gritti Palace, VeniceΠηγή: thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ