Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
31.3 C
Athens
ΑρχικήΑυστραλία και ΕιρηνικόςΤο ανέγγιχτο "Jurassic Park" της Αυστραλίας

Το ανέγγιχτο “Jurassic Park” της Αυστραλίας

Tο νησί Λορντ Χάου είναι ο χαμένος παράδεισος της Αυστραλίας και θα μπορούσε ενδεχομένως να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης.

Το Jurassic Park της Αυστραλίας βρίσκεται στο νησί Λορντ Χάου

- Advertisement -

Με πληθυσμό μόλις 350 μόνιμους κατοίκους και μόνο 400 τουρίστες ετησίως για την προστασία του μοναδικού τοπίου.

Έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και είναι ένα μοναδικό μέρος το οποίο χαρακτηρίζεται από σπάνια ποικιλία χλωρίδας, πανίδας και μορφολογίας εδάφους.

Υπάρχουν 207 διαφορετικά είδη πτηνών, περισσότερα από 1600 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός που θεωρείται ότι έχει εξαφανιστεί.

Εντυπωσιακά εξωτικά πουλιά με μπλε πόδια!

Το Λορντ Χάου έχει σχεδόν προϊστορική αίσθηση και μερικές φορές αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στο Jurassic Park χάρη στους πανύψηλους βράχους και την ασυνήθιστη άγρια ​​φύση. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από επτά εκατομμύρια χρόνια από μια ηφαιστειακή έκρηξη και κατά μήκος της δυτικής ακτής της υπάρχει μια αμμώδης προστατευμένη λιμνοθάλασσα με κοραλλιογενείς υφάλους.

Μόνο ένα αυτοκίνητο ανά νοικοκυριό επιτρέπεται και μόνο οι κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν σπίτια στο νησί σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι πρέπει να ζουν σε αυτά για τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο. Όλα τα απόβλητα αποστέλλονται στον χώρο υγειονομικής ταφής της ηπειρωτικής χώρας και η αλιεία είναι περιορισμένη, έτσι ώστε τα ημερήσια αλιεύματα να επαρκούν για τη διατροφή μόνο του πληθυσμού.

Ο κύριος τύπος μεταφοράς είναι τα ποδήλατα ή τα πόδια – μπορείτε να κάνετε το κύκλο του νησιού σε μόλις 20 λεπτά, ανάλογα με τον άνεμο. Δεν υπάρχει υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, το wi-fi είναι περιορισμένο και πολλά θέρετρα δεν έχουν τηλεοράσεις.

Πηγή: news.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,206 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ