Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΑχαΐαςΚαλάβρυταΑχαΐα: Ανοίγει το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων με νέες πίστες και για παιδιά! (Photos)

Αχαΐα: Ανοίγει το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων με νέες πίστες και για παιδιά! (Photos)

Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων αν η χιονόπτωση που αναμένεται και την επόμενη εβδομάδα αποδειχτεί επαρκής. Ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια και όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Λεωνίδας Σπυρόπουλος και έχει δημιουργηθεί μια καλή βάση. Χθες η χιονόπτωση ήταν έντονη. Σήμερα η θερμοκρασία στη βάση του χιονοδρομικού είναι -4.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φέτος θα έχει νέες παροχές για αρχάριους και έμπειρυς σκιέρ αλλά και για τα παιδιά.

- Advertisement -

Ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος τονίζει ότι από αυτή τη χρονιά οι προχωρημένοι θα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα “μαύρη” πίστα, στη Στύγα, ενώ βάρος έχει δοθεί και στους αρχάριους και φέτος λειτουργεί πλήρως η πίστα Αρμονία.

Σε αυτή την “πράσινη” πίστα οι νέοι σκιέρ μπορούν να εκπαιδευτούν και να απολαύσουν χιονοδρομία μέσα στο δάσος και σε μια έκταση 2.500 μέτρων.

Οπότε φέτος το Χιονοδρομικό αυξάνει τους αναβατήρες του από 7 σε 8 και σε συνολικά 25 χλμ πιστών.

Στα νέα δεδομένα θα πρέπει να προσθέσουμε και τον παιδότοπο που έχει δημιουργηθεί στη βάση του χιονοδρομικού, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το σαλέ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο εκεί θα μπορούν παιδιά έως 12 ετών να εκπαιδευτούν στο χιόνι τόσο για να κάνουν σκι όσο και για να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα. Ο παιδότοπος στο χιόνια θα έχει φουσκωτό κάστρο και άλλα παιχνίδια. Οι γονείς θα έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά τους και ο χώρος στον οποίο έχει δημιουργηθεί είναι προστατευμένος από τον αέρα.

Επιπλέον, έχει αναβαθμιστεί το πάρκο για τα άλματα και διαθέτει πλέον 10 ράμπες για σκιέρ όλων των βαθμίδων και έχουν ενταχθεί νέες που απευθύνονται σε αρχάριους.

Στη σελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων μπορείτε να ενημερώνεστε και για τις προσφορές ενώ υπενθυμίζεται ότι με το ξεκίνημα της λειτουργίας του θα ανοίξουν και τα εκδοτήρια στην πλατεία των Καλαβρύτων.

https://www.facebook.com/kalavritaskicenter/?fref=ts

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,410 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ