Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής ζωής εκτυλίσσεται στους πολύβουους δρόμους, όπου επικρατεί τρέλλα…Μικρές μοτοσικλέτες που περνούν γκαζώνοντας μέσα από μικρά στενά κουβαλώντας τα πιο απροσδόκητα φορτία, έπιπλα, δέντρα, ακόμα και φιάλες υγραερίου.

Αυτή είναι μια όχι ολοκληρωμένη, αλλά πολύ γλαφυρή περιγραφή της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, και ο φωτογράφος Mate Valtr ταξίδεψε εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο για να εξερευνήσει και να καταγράψει την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης.

Αποκαλείται «Παρίσι της Ανατολής» και η πόλη είναι γνωστή για τους εμπόρους και τους τεχνίτες της ενώ η Παλιά Πόλη του Ανόι δεν έχει αλλάξει και πολύ με το πέρασμα των χρόνων, με κάθε δρόμο της να «εξειδικεύεται» στο εμπόριο συγκεκριμένων ειδών.

Τα 8 «άγνωστα» νησιά της Ελλάδας που μαγεύουν!

«Η εμπειρία του Ανόι σημαίνει να αποδέχεσαι ένα δεδομένο επίπεδο τρέλας και χάους, με σμήνη δικύκλων να διασχίζουν τους δρόμους, πλανόδιους πωλητές τροφίμων να εμφανίζονται από το πουθενά και να μαγειρεύουν μέσα στο δρόμο και πανταχού παρόντες ηλικιωμένους να απολαμβάνουν το τσάι τους», περιγράφει ο φωτογράφος στη Daily Mail.

Ξενοδοχεία από πάγο: Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο περίεργα!

«Αυτό που είναι εδώ διαφορετικό από μια συνηθισμένη πόλη της Δύσης είναι το ότι το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής ζωής εκτυλίσσεται στους δρόμους. Ο κόσμος τρώει έξω, είτε πρόκειται για εργάτες είτε για γυναίκες επιχειρηματίες ντυμένες στην εντέλεια. Όλοι είναι ίσοι όταν έρχεται η ώρα για το καθημερινό τους πιάτο Pho».

Μαγευτικές τοποθεσίες σε πέντε μέρη του πλανήτη με απίστευτη φυσική ομορφιά

«Κατά κάποιο τρόπο μοιάζει ο χρόνος να έχει σταματήσει στο Ανόι, για παράδειγμα δεν υπάρχει μετρό. Οι κάτοικοι κάνουν ένα σωρό πράγματα σε εξωτερικούς χώρους, διαβάζουν στα παγκάκια στις όχθες της λίμνης, κάνουν γυμναστική, παιδιά κάνουν σκέιτ», περιγράφει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ