Μια ανάσα δρόμος μένει να ολοκληρωθεί. Τα 9 στα 10 χιλιόμετρα είναι έτοιμα, το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων έχει αγγίξει το 89% και απομένουν… λεπτομέρειες για να παραδοθούν στην κυκλοφορία μεγάλα τμήματα που θα μειώσουν άμεσα τη διαδρομή κάτω από τις 2 ώρες.Το έργο “κολλάει” σε μικρές λεπτομέρειες, όπως στον Αμμότοπο, όπου μένει ανοιχτή μια απαλλοτρίωση της τάξης των 50 μέτρων, στο Κρίκελο, όπου ξεκίνησαν οι ενοικιάσεις και μένουν 100 με 200 μέτρα, ενώ στη Ρίζα όπου τέλειωσαν οι απαλλοτριώσεις τα μηχανήματα πήραν φωτιά και το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών αμέσως μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στη Σήραγγα Κλόκοβας, όπου απομένει ουσιαστικά η ασφαλτώστρωση στο τελικό μέρος, ενώ στα τμήματα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο γίνονται σημάνσεις και ασφαλτικά και το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία είναι πλήρως έτοιμο.

Ως τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να δοθεί στην κυκλοφορία το μεγάλο τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία, ένα τμήμα που είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το πολύ ως τις αρχές του 2017, ενώ το τμήμα Κάμπη-Πέρδικα είναι τελειωμένο σε ποσοστό 100%, αν και απομένει το μικρό κομμάτι των 100 μέτρων στον Αμμότοπο.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλειδώσουν οριστικά τα χρονοδιαγράμματα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν άμεσα, τον Μάρτιο,ενώ ελάχιστες εκκρεμότητες θα παραμείνουν μέχρι τον Αύγουστο.

πηγή: Athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ