κλείσιμο συνόρων μετάλλαξη κορονοϊού

Η Ισπανία προστέθηκε στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύουν την κυκλοφορία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ισπανία Βαρκελώνη νέα μέτρα κορονοϊός

Η Ισπανία, μετά και το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων ημερησίως από τον κορονοϊό καταφεύγει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, αρχικά από τις 23.00 έως τις 06.00, με τις 17 αυτόνομες κοινότητες της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν ή να καθυστερούν κατά μία ώρα την έναρξη ή τη λήξη της, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυρουργός.

Ανακαλύψτε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ισπανίας!

Από αυτό εξαιρούνται τα Κανάρια Νησιά, που παρουσιάζουν χαμηλό επιπολασμό του ιού. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για πάνω από 6 μήνες, ενώ απαγορεύονται και τα ταξίδια μεταξύ των περιφερειών.

Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αγορά

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

Τι προβλέπει η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η “κατάσταση ανάγκης” θα έχει αρχική διάρκεια 15 ημερών, ενώ συζητιέται η παράτασή της μέχρι τις 9 Μαΐου, εάν το δεχτεί το ισπανικό κοινοβούλιο. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, και η έκτη παγκοσμίως, που πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Σλοβενία, αλλά και ιταλικές περιοχές, που επέβαλαν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, η Ισπανία κάνει μια ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Ισπανία νέα μέτρα κορονοϊός αξιοθέατα

Κορονοϊός: Η AEGEAN κάνει πιο ασφαλή τα ταξίδια

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι έκτακτα μέτρα που είναι απαραίτητα λόγω της σοβαρότητας της υγειονομικής κατάστασης και θα αρθούν πριν από την προθεσμία των 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της κατάστασης.

Είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσεται η Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε εθνικό επίπεδο μετά την αρχή της πανδημίας, έπειτα από μια πρώτη που στόχευε να αναχαιτίσει το πρώτο κύμα και είχε διαρκέσει από τις 15 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου. Δείτε την Βαρκελώνη… αλλιώς! Video drone αποκαλύπτει πώς είναι η πόλη εν μέσω καραντίνας

Αισιόδοξο μήνυμα: Το 69% θα κάνει αεροπορικά ταξίδια το επόμενο διάστημα

Μια παγκόσμια έρευνα με τίτλο “The COVID-19 Recovery: Getting Passengers Back on Board” αποκαλύπτει την επιθυμία των ταξιδιωτών να επιστρέψουν στα ταξίδια με το αεροπλάνο. 

Η νέα έκθεση για την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών βασίζεται σε μια παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η OAG (ένας παγκόσμιος πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο) από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

αεροδρόμιο απιβάτης αίθουσα αναμονής

Τα συμεράσματα της έκθεσης

Η έκθεση της OAG με τίτλο “The COVID-19 Recovery: Getting Passengers Back on Board” (“H ανάρρωση από τον COVID-19: Η επιστροφή των ταξιδιωτών στις πτήσεις”) φέρνει εντυπωσιακά συμπεράσματα: about:blank

1. Το 69% σκοπεύει να πετάξει διεθνώς εντός των επόμενων έξι μηνών.

2. Το 79% σχεδιάζει εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια.

3. Το 76% θεωρεί ότι η μάσκα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφάλειας για αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ακολουθούμενη από βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 50% των ταξιδιωτών φοβάται μήπως κολλήσει κορονοϊό σε μια πτήση με αεροπλάνο και ζητά περισσότερη ασφάλεια και μέτρα προστασίας.

Οι νεότεροι ταξιδιώτες είναι ατρόμητοι!

“Οι περισσότεροι καταναλωτές, ειδικά οι νεότεροι ταξιδιώτες, είναι έτοιμοι να πετάξουν υπό τις σωστές συνθήκες, δήλωσε οεπικεφαλής αναλυτής της OAG. «Η έλλειψη φόβου είναι σίγουρα εκπληκτική και αποτελεί θετικό στοιχείο για την ανάκαμψη της αγοράς. Φυσικά, η πλήρης ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά καταπολεμούμε την πανδημία παγκοσμίως ειδικά όταν θα αρθούν με ασφάλεια οι περιορισμοί ταξιδιού”.

αεροδρόμιο επιβάτης μπροστά από οθόνη ανακοινώσεων πτήσεων

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης και κράτησης, οι περισσότεροι καταναλωτές θα εκτιμούσαν τις ενημερώσεις και τις προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χωρητικότητα πτήσεων και ξενοδοχείων (61%) και τις τιμές μετάδοσης COVID-19 σε προορισμούς (53%). Επιπλέον και από τα ξενοδοχεία οι ταξιδιώτες απαιτούν μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ