Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑπεργίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρόμους σε Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, τον...

Απεργίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρόμους σε Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, τον Σεπτέμβριο

Απεργίες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς προγραμματίζονται μέσα στον Σεπτέμβριο σε Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Κάποιες μάλιστα από αυτές τις κινητοποιήσεις θα συμπέσουν με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι της Γαλλίας, τη στιγμή που η χώρα υποδέχεται πολύ κόσμο για το γεγονός.

Στην Ευρώπη εξελίσσεται ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή τη στιγμή, με πολλούς εργαζόμενους να είναι δυσαρεστημένοι που ο υπερβολικά υψηλός πληθωρισμός δεν συνδυάστηκε με υψηλότερους μισθούς.

- Advertisement -

Αν σχεδιάζετε ταξίδια στην Ευρώπη, πάντα να ελέγχετε πριν ταξιδέψετε.

Εδώ θα δείτε συγκεντρωμένες τις πληροφορίες για τις απεργίες που είναι μέχρι στιγμής γνωστές:

Πού και πότε γίνονται οι απεργίες:

Εάν η πτήση ή το τρένο σας ακυρωθεί ή καθυστερήσει, θα δικαιούστε νέο εισιτήριο ή αποζημίωση. Διαβάστε τον οδηγό για τις πλήρεις λεπτομέρειες.

Γαλλία: Η ένωση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καλεί για απεργίες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου
Το μεγαλύτερο σωματείο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας (SNCTA) κάλεσε τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν πανεθνικές απεργίες στις 15 Σεπτεμβρίου και στις 13 Οκτωβρίου .

Η πρώτη θα συμπέσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, το οποίο θα προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα. Το συνδικάτο καταδίκασε τη «σιωπή της αρχής πολιτικής αεροπορίας (Direction générale de l’Aviation civile, DGAC)» εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού. Η δράση θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ακυρώσεις πτήσεων και αντίκτυπο πτήσεων από άλλες χώρες που διασχίζουν τον γαλλικό εναέριο χώρο.

Απειλούνται απεργίες στα μέσα μεταφοράς του Παρισιού για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι
Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Παρισιού απείλησαν με απεργία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου στο Stade de France, στο Saint-Denis.

Ενώ οι μηχανοδηγοί θα λάβουν ένα μπόνους ως αναγνώριση των πρόσθετων υπηρεσιών που πρέπει να εκτελέσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το προσωπικό του σταθμού δεν έχει λάβει πρόσθετη αμοιβή. Μέλη του συνδικάτου FO-RATP, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι, απείλησαν να αποχωρήσουν για το θέμα. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αεροδρόμιο De Gaulle – Παρίσι

Ιταλία: Σχεδιάζονται απεργίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία.
Στις 16 Σεπτεμβρίου , οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια σε όλη την Ιταλία θα πραγματοποιήσουν οκτάωρη απεργία από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ορισμένες πτήσεις προστατεύονται κατά τη διάρκεια απεργιών στην Ιταλία. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC) θα δημοσιεύσει λίστα με τις εγγυημένες πτήσεις λίγες ημέρες πριν από την απεργία. Οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν πριν από τις 10 π.μ. και μετά τις 6 μ.μ. δεν θα πρέπει να επηρεαστούν από την απεργία, αν και ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις.

Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ιταλία
Οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ιταλία σχεδιάζουν επίσης μια πανεθνική απεργία στις 18 Σεπτεμβρίου. Η 24ωρη απεργία λόγω των αμοιβών θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή διακοπή στις υπηρεσίες του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων στις μεγάλες πόλεις, καθώς και αύξηση της κυκλοφορίας.

Συνιστάται οι επιβάτες να ελέγξουν τα μεταφορικά τους πλάνα και να αφήσουν επιπλέον χρόνο για πιθανές καθυστερήσεις αυτήν την ημέρα.

Απεργίες χειριστών αποσκευών στην Ιταλία
Αφού το προσωπικό εδάφους και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια σε όλη την Ιταλία συμμετείχαν σε 24ωρη απεργία στις 8 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες απεργίες για το τέλος του μήνα. Οι χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα θα απεργήσουν για 24 ώρες στις 29 Σεπτεμβρίου . Τα συνδικάτα ζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια στην εργασία και αυξήσεις μισθών εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο εκτεταμένη θα είναι η διακοπή, αλλά οι προηγούμενες απεργίες οδήγησαν σε διακοπές και ακυρώσεις πτήσεων.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας ENAC έχει διαβεβαιώσει τους ταξιδιώτες ότι οι πτήσεις είναι εγγυημένες ότι θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια απεργιών από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Αεροδρόμιο Malpensa – Μιλάνο

Αγγλία: Υπάλληλοι εδάφους της Wizz Air καλούν απεργίες στο αεροδρόμιο του Λούτον.
Το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο του Λούτον έχει προκηρύξει 24ωρες απεργίες στις 13 Σεπτεμβρίου και στις 20 Σεπτεμβρίου . Οι απεργίες θα προκαλέσουν «τεράστια αναστάτωση» στους επιβάτες της Wizz Air, σύμφωνα με την ένωση Unite.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης της αεροπορικής εταιρείας, GH London, κήρυξαν απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες εργασίας και την άδικη μεταχείριση.

Οι καθαρίστριες του αεροδρομίου του Λούτον θα πραγματοποιήσουν επίσης απεργία για τέσσερις ημέρες από τις 20 Σεπτεμβρίου σε μια διαμάχη για τις αμοιβές, η οποία «θα έχει ως αποτέλεσμα βρώμικες τουαλέτες και ένα ακατάστατο αεροδρόμιο», λέει η Unite.

Ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που απασχολούνται στην APCOA πραγματοποιούν 48ωρη απεργία από τις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες πάρκινγκ και λεωφορεία που μεταφέρουν από χώρους στάθμευσης στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Λούτον αεροδρόμιο

Βέλγιο: Οι πιλότοι της Ryanair ανακοινώνουν νέες απεργίες.
Οι πιλότοι της Ryanair με έδρα το Βέλγιο θα απεργήσουν ξανά στις 14-15 Σεπτεμβρίου .Οι απεργίες του αεροδρομίου του Σαρλερουά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκάλεσαν εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων όταν δύο συνδικάτα – η CNE και η ACV Puls – και το συνδικάτο πιλότων Beca αποχώρησαν.

Η προκήρυξη απεργίας διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 με τα μέλη των συνδικάτων της CNE να προειδοποιούν ότι η εργατική δράση είναι πιθανό να συνεχιστεί εάν δεν γίνουν βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας και στις αμοιβές.

Ryanair

Photos: Shutterstock

Πληροφορίες: euronews.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,253LikesΚάντε Like
88,393 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ