Το μέγεθος του στόλου των αερομεταφορέων στη Μέση Ανατολή προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί από 1.250 σε 3.320 αεροσκάφη τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την Airbus Global Market Forecast.

Η Μέση Ανατολή θα χρειαστεί περίπου 2.590 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2036, για την αντικατάσταση 520 αεροσκαφών παλαιότερης γενιάς και 2.070 αεροσκαφών για ανάπτυξη, ενώ 730 αναμένεται να παραμείνουν εντός υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτό θα πει πολυτέλεια! Μπήκαμε στη βιλάρα της Τζένης Μπαλατσινού στο Ψυχικό και χάσαμε τα λόγια μας

Συνολικά, η μελλοντική ζήτηση για τον στόλο της Μέσης Ανατολής εκτιμάται ότι θα κοστίσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια από συνολική αξία αγοράς 5,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι τρέχουσες παραγγελίες από μεταφορείς με έδρα τη Μέση Ανατολή ανέρχονται σε 1.319 αεροσκάφη.

Η κίνηση των επιβατών προς και από τη Μέση Ανατολή θα αυξηθεί κατά 5,9% ετησίως έως το 2036, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο 4,4%. Ενώ η κυκλοφορίαμεταξύ των παραδοσιακών αγορών θα αυξηθεί με σταθερό ρυθμό, η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να σημειωθεί στις γραμμές προς τη Λατινική Αμερική (8,5% ετησίως έως το 2036). Η παγκόσμια εμπορευματική κίνηση θα σημειώσει ετήσια αύξηση 3,8%στο 2036. Η αύξηση της κυκλοφορίας εμπορευμάτων από την περιοχή αναμένεται να είναι η υψηλότερη μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ασίας-Ειρηνικού, με ετήσια αύξηση 4,0% στο 2036.

Τίνα Κατίκα: Μια Ελληνίδα περιγράφει πως είναι να ζεις στη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

«Χάρη στην A350, την οικογένεια A380 και την οικογένεια A320, οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι μόνο μία πτήση μακριά από τη Μέση Ανατολή. Η εγγύτητα της περιοχής στην παγκόσμια αγορά έχει αποτελέσει βασικό παράγοντα για την αεροπορική της επιτυχία και η Airbus είναι υπερήφανη που υπήρξε εταίρος στην ανάπτυξή της από την πρώτη μέρα», δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer της Airbus Commercial Aircraft.

Σήμερα, το 30% των ανθρώπων στις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Κίνα και ορισμένες χώρες του ASEAN πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα αεροπορικό ταξίδι κατά μέσο όρο και μέχρι το 2036 αυτό θα αυξηθεί σε μόλις πάνω από 80%.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 58 μεγάλες πόλεις αεροπορίας σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο καθημερινούς επιβάτες σε μεγάλες αποστάσεις. Μέχρι το 2036, θα υπάρχουν 95 mega-πόλεις, που θα εξυπηρετούν το 98% των υπηρεσιών μακρινών μεταφορών στον κόσμο. Οι πέντε μεγαλουπόλεις που υπάρχουν σήμερα στη Μέση θα υπερδιπλασιαστούν σε έντεκα κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ