Ένα ζευγάρι συνταξιούχων αποφάσισε να επισκεφτεί το γιο του στο Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ένα ταξίδι 12.000 μιλίων από το σπίτι τους στην Οξφόρδη.

Ενώ ο Phil και Emma Whiting θα μπορούσαν πολύ απλά να πετάξουν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ σε μια πτήση 21 ωρών, επέλεξαν να περάσουν σχεδόν 8 εβδομάδες για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους παίρνοντας τρένα, λεωφορεία, ταξί, άλογα και… τελεφερίκ! Ο στόχος του ταξιδιού τους ήταν πολύ σημαντικός… ήθελαν να φτάσουν εγκαίρως στα 30α γενέθλια του γιου τους στις 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ίδιους, όλο αυτό το ταξίδι το είδαν σαν μια μεγάλη πρόκληση, τώρα που έχουν συνταξιοδοτηθεί και οι δύο, για να γνωρίσουν νέους τόπους και εμπειρίες.

Ο προγραμματισμός τους ήταν εξαιρετικός, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχασαν ούτε ένα τρένο, ούτε ένα λεωφορείο, ούτε ένα… τελεφερικ. Ήταν και οι δύο απόλυτα συνεπής στο λεπτομερές πρόγραμμα που είχαν στο μυαλό τους και δεν ξέφυγαν ούτε… λεπτό!

Διαβάστε ακόμα:
Road trip σε μαγικά σημεία της Ελλάδας- Σας παρουσιάζουμε 4 υπέροχες διαδρομές για ταξίδι με το αυτοκίνητο! Μέσα από δάση, δίπλα σε λίμνες...

Και το… περίεργο της υπόθεσης είναι ότι υπήρχαν κι άλλοι ταξιδιώτες στα 16 τρένα που επιβιβάστηκαν, που έκαναν παρόμοια ταξίδια με το ζευγάρι!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ