Λονδίνο

Το λάθος που κάνουν πολλοί τουρίστες αλλά και ντόπιοι στο Λονδίνο, κοστίζει ετησίως 100.000 λίρες. Ποιο είναι αυτό;

- Advertisement -

Επίσης, ανακαλύψτε την άλλη πλευρά του Λονδίνου. Γνωρίστε τη μέσα από ένα εκπληκτικό φωτογραφικό project των υπόγειων σταθμών του!

Τουρίστες και άλλοι επισκέπτες, όταν χρησιμοποιούν το μετρό του Λονδίνου ξοδεύουν άσκοπα κάθε εβδομάδα χιλιάδες λίρες. Αυτό γίνεται γιατί παίρνουν μετρό για να μετακινηθούν μεταξύ των δυο πιο κοντινών σταθμών του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο 531 άτομα την εβδομάδα επιβιβάζονται στον σταθμό Covent Garden και αποβιβάζονται στον σταθμό Leicester Square και 331 άτομα κατά μέσο όρο την εβδομάδα ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή.

Γιατί είναι ασύμφορη;

Ωστόσο, η διαδρομή είναι πολύ μικρής διάρκειας και πιο ειδικά μόλις 45 δευτερολέπτων,. Καθώς ο ένας σταθμός από τον άλλο απέχουν, όπως γράφει η Telegraph, λίγο περισσότερο από 275μ.

Το εισιτήριο για αυτή τη διαδρομή κοστίζει 2,4 λίρες και φυσικά είναι πολύ ακριβό για μια τόσο μικρή απόσταση. Εάν σκεφτεί κανείς πως ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει αυτή την απόσταση μέσα σε περίπου 4 με 5 λεπτά.

Η συγκεκριμένη διαδρομή με το μετρό είναι ασύμφορη τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Αν υπολογίσει κανείς τον χρόνο που απαιτείται να κατέβει στις πλατφόρμες και να περιμένει το τρένο, μέχρι να έρθει. Έπειτα, πρέπει μετά να ανέβει ξανά, όλη αυτή η διαδικασία κάνει την διαδρομή ασύμφορη για τον καθένα.

Πρόκειται για δύο πολύ τουριστικές περιοχές και θύματα αυτού του λάθους εκτιμάται πως πέφτουν πιο συχνά οι τουρίστες. Όπως φαίνεται κάθε χρόνο σπαταλώνται άσκοπα περισσότερες από 100.000 λίρες για την πραγματοποίηση αυτής της διαδρομής.

Εν κατακλείδι, γι’αυτή η διαδρομή δεν χρειάζεται να πάρετε μετρό για να την κάνετε. Καθώς μπορείτε να την περπατήσετε για να φτάσετε στον προορισμός σας, νωρίτερα από τι θα είχατε φτάσει με το μετρό.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ