Αργολίδα: Τα τοπικά ΚΤΕΛ αναγκάζονται να διακόψουν την μεταφορά μαθητών!

Απαυδησμένα τα στελέχη της εταιρείας ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. ανακοίνωσαν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να διακόψει από χθες, Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, την μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους στο Νομό. 

Εξαπολύουν μύδρους κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, κατηγορώντας τους ευθέως για την απόφαση αυτή, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με βαριά καρδιά. Ωστόσο, αναφέρεται ότι “συρόμεθα τόσο καιρό να μεταφέρουμε τους μαθητές απλήρωτοι, χωρίς γραπτή συμφωνία, χωρίς καμία εξασφάλιση της περιουσίας μας, και αντιμετωπίζοντας την έλλεψη κατανόησης και ειλικρίνειας από την πλευρά της Περφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας”. 

Αργολίδα: Τα τοπικά ΚΤΕΛ αναγκάζονται να διακόψουν την μεταφορά μαθητών!

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από χρονίζοντα προβλήματα στην συνεργασία της ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. με την Περιφέρεια, τα οποία φέτος έφτασαν στο απόγειό τους. Δεν είναι τυχαίες οι βολές που εξαπολύουν οι ιθύνοντες των ΚΤΕΛ, και η ανοιχτή καταγγελία ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει σύμβαση μεταφοράς της Περιφέρειας με κάποια εταιρεία. Αντιθέτως, “αρκετές ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε μία φωτογραφική νομοθετική διάταξη, κενή ουσιαστικού και νομικού περιεχομένου, η οποία πρότεινε την ήδη λελυμένη προυγούμενη σύμβαση  μέχρι το τέλος του έτους (2018)”. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας για πλήρη κοστολόγηση των δρομολογίων, την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη μελετητή και την έγκαιρη παράδοση της μελέτης, αυτή δεν παραδόθηκε ποτέ στην ΚΤΕΛ Αργολίδας με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την μεταφορά μαθητών. 

Η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει την προσπάθεια τους να συνεχίσουν το έργο τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι αντίξοες συνθήκες τους έχουν οδηγήσει σε συνθήκες πλήρους αδυναμίας στις οποίες έχουν οδηγηθεί όχι μόνο διαβίωσης, αλλά κυρίως τροφοδοσίας των οχημάτων τους με καύσιμα για να τα κινήσουν. 

Διαβάστε ακόμαΔείτε μοναδικές φωτογραφίες από το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ