Βυτίνα Αρκαδίας

Δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως το πιο “ρομαντικό χωριό” της Ελλάδας, αφού διαθέτει ένα υπέροχο σκηνικό που μας παρακινεί να ερωτευτούμε. Η Βυτίνα στην Αρκαδία είναι ένα ονειρεμένο χωριό και μας προσκαλεί να περπατήσουμε στον περίφημο “δρόμο της αγάπης”…

Η Βυτίνα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από πιο διάσηµους ορεινούς προορισµούς στην Πελοπόννησο, αποτελώντας ένα από τα πιο ρομαντικά και γραφικά χωριά του τόπου.

Βυτίνα χωριό Αρκαδία

Από τα πιο παραδοσιακά αλλά και τουριστικά χωριά του Μαινάλου, χτισµένη σε υψόµετρο 1.033 µ., στους πρόποδές του, η Βυτίνα έχει το δικό της φανατικό κοινό για τις χειµερινές εξορµήσεις, µε ατού της την εύκολη πρόσβαση (µόλις 15 χλµ.) στο χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου!

Ρομαντισμός μια ανάσα από την Αθήνα

Η κοντινή της απόσταση, όµως, από την Αθήνα την καθιστά αυτοµάτως και ιδανικό προορισµό όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ τα ζευγάρια δείχνουν να την προτιμούν πολύ. Φτάνοντας, αφήστε το αυτοκίνητο και σεργιανίστε στα λιθόστρωτα σοκάκια, για να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Βυτίνα ρομαντικό χωριό

Παλιά πέτρινα αρχοντικά µαρτυρούν την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του τόπου, µε το περίφηµο µαύρο µάρµαρο της περιοχής να δεσπόζει, ενώ στην καρδιά του χωριού η ολοζώντανη κεντρική πλατεία  –µε το µπρούτζινο άγαλµα του πρωτοπόρου Βυτιναίου µαθητή της Αντίστασης Ματθαίου Πόταγα– συγκεντρώνει γύρω της παραδοσιακά ταβερνάκια, ατµοσφαιρικά cafés και τουριστικά µαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα.

Μη φύγετε, αν δεν προµηθευτείτε χειροποίητα ζυµαρικά, καρύδια, βότανα, φυσικά το κορυφαίο µέλι «Ελάτης Μαινάλου Βανίλια» αλλά και ξυλόγλυπτα, αφού η περιοχή υπήρξε κέντρο ξυλογλυπτικής και υφαντουργίας.

Βυτίνα με χιόνια

Πριν να συνεχίσετε την περιήγησή σας, κάντε µια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι και ο Πολιούχος, ενώ κοντά στην πλατεία θα ανακαλύψετε τη Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, µε αξιόλογο ιστορικό αρχείο, καθώς και το πετρόκτιστο κτήριο του «Ελληνικού Σχολείου», της περίφηµης σχολής που ιδρύθηκε το 1782.

Διαβάστε ακόμα:  Βουτάμε στην πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας - Που βρίσκεται
Ξενώνας στη ρομαντική Βυτίνα

Περίπατος στον “δρόμο της αγάπης”

Παίρνοντας τον δρόµο της επιστροφής, κρατήστε µαζί σας την πιο όµορφη εικόνα µε έναν περίπατο στον διάσηµο «Δρόµο της Αγάπης»! Πρόκειται για ένα ροµαντικό δεντροσκέπαστο –από σφενδάµια και πλάτανους– δροµάκι στην είσοδο της Βυτίνας, όπου ειδικά το φθινόπωρο και την άνοιξη η φύση «ζωγραφίζει»!

Δρόμος της Αγάπης Βυτίνα

Το όνοµα και η ιστορία του θα σας πάνε χρόνια πίσω, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους, πρωτογνωρίζοντας τους µελλοντικούς τους συζύγους! Και αν εσείς δεν συµµερίζεστε την ίδια ροµαντική διάθεση, σίγουρα θα απολαύσετε το πανέµορφο τοπίο!

Δρόμος της αγάπης Βυτίνα με φθινοπωρινά χρώματα

Tip: Εκµεταλλευτείτε την ευκαιρία και για ένα mini tour έως τη Στεµνίτσα και τη Δηµητσάνα. Προτιµήστε τη διαδροµή µέσω Ελάτης –είναι πραγµατικά πανέµορφη– και κάντε στάσεις στα όµορφα χωριά για µια βόλτα και έναν καφέ, προτού πάρετε τον δρόµο της επιστροφής (η διαδροµή µέχρι τη Δηµητσάνα είναι 40 χλµ. και θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα).

Δρόμος Αγάπης Βυτίνα

Διαµονή

Αν αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε, θα βρείτε αξιόλογες προτάσεις διαµονής, όπως το Grand Vytina Hotel & Suites (από €80, τηλ. 27950 22977, www.grand-vytina.gr), το Art Mainalon Hotel (από €115, τηλ. 27950 22200, www.artmainalon.gr) αλλά και το Nymfasia Arcadia Resort (από €114, τηλ. 27950 22330, www.nymfasiaresort.com).

Πώς να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα θα πάρετε την Ολυµπία Οδό και στη συνέχεια την Κορίνθου – Τριπόλεως (183 χλµ., περ. 2 ώρες & 10’).

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ