Η µεγάλη γυάλινη και µεταλλική πυραµίδα (µαζί µε τις τρεις µικρότερες στην αυλή του Ναπολέοντα) στο Μουσείο του Λούβρου χρησιµοποιείται πλέον κύρια είσοδος προς σε αυτό και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1989. Πρόκειται για µια σύνθετη δοµή από χάλυβα και γυαλί, που αρχικά προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε σχέση µε το πόσο αρµονική θα ήταν η σύζευξή της µε το υπόλοιπο αρχιτεκτονικό προφίλ του χώρου. Παρ' όλα αυτά, η πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Προέδρου Φρ. Μιτεράν να ανεγερθούν φαίνεται να δικαιώθηκε τελικά, µιας και δεν είναι πια λίγοι εκείνοι που έχουν ταυτίσει στο µυαλό τους απόλυτα τις πυραµίδες µε το ίδιο το µουσείο.

Από τα 100 χρόνια του Bauhaus έως τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη…

- Advertisement -

Oλλανδία – 350 χρόνια Ρέμπραντ

Υπάρχει ένα ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε εννέα ολλανδικές πόλεις, με επίκεντρο τον Ρέμπραντ και τη χρυσή εποχή των Ολλανδών (πληροφορίες στο www.holland.com)

Iταλία, Γαλλία, Αγγλία: 500 χρόνια από τον θάνατο του Leonardo Da Vinci

Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι: Κάνετε ένα ταξίδι στον μοναδικό κόσμο του Leonardo Da Vinci

Μουσεία και γκαλερί σε όλη την Ευρώπη ανταγωνίζονται για να τιμήσουν την 500η επέτειο από το θάνατο του Leonardo da Vinci. Πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων στην Ambrosiana) στο Μιλάνο (μέχρι τις 17 Μαρτίου, το Μουσείο Γαλιλαίο στη Φλωρεντία από τον Απρίλιο και το Museo Leonardiano στο Vinci, γενέτειρά του κοντά στη Φλωρεντία, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο σηματοδοτεί επίσης την ευκαιρία, με ταυτόχρονες εκθέσεις σε 12 πόλεις (1 Φεβ-6 Μαΐου, www.rct.uk), το καθένα με μια επιλογή 550 σχεδίων, ακολουθούμενη από μια ενιαία έκθεση όλων των έργων στην Queen’s Gallery. Το φανταστικό θέαμα, ωστόσο, είναι το φθινόπωρο στο Louvrein του Παρισιού, το οποίο στοχεύει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους 17 πίνακες που αποδίδονται στον καλλιτέχνη.

Γερμανία: 100 χρόνια από τη γέννηση του κινήματος Βauhaus

bauhaus Γερμανία

Η Γερμανία γιορτάζει την εκατονταετηρίδα της Bauhaus, της επαναστατικής σχολής τέχνης που ίδρυσε ο Walter Gropius το 1919. Το φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, με ένα πρόγραμμα συναυλιών, θεατρικών έργων και εγκαταστάσεων εικονικής πραγματικότητας. Επίσης, τρία νέα μουσεία Bauhaus, στη Βαϊμάρη (άνοιξε τον Απρίλιο), στο Dessau και στο Βερολίνο (και τα δύο θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο), θα φιλοξενήσουν μια μεγάλη επετειακή έκθεση. • bauhaus100.com

Travel List 2019: Οι top ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ