Η αρχιτέκτονας Μάτα Μαυρίδη της Artec A.E. µας µιλά για την αδάµαστη γοητεία του να δίνεις ζωή σε ένα κτήριο γεµάτο ιστορία & ενέργεια…

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Το να δίνεις το «φιλί της ζωής» στο κουφάρι ενός ιστορικού αρχιτεκτονήµατος είναι κάτι που κρύβει µια αδάµαστη γοητεία. Και αυτό το γνωρίζουν καλά ο µηχανικός Γιώργος Σκουλούδης και η αρχιτέκτονας Μάτα Μαυρίδη, επικεφαλής της οµάδας της Artec Α.Ε., που εδώ και 30 χρόνια εξειδικεύεται στην πλήρη αποκατάσταση τέτοιων κτηρίων.

 

artec4

Η ιστορική, αρχαιολογική και αρχιτεκτονική έρευνα, που περιλαµβάνει ανάλυση και τεκµηρίωση του κτηρίου, η εκπόνηση αρχιτεκτονικής µελέτης και στατικής αποκατάστασης, οι νέες τεχνολογίες των υλικών και η σωστή χρήση τους έτσι ώστε να µεγιστοποιείται ο ωφέλιµος χρόνος διάρκειας των επεµβάσεων και να περιορίζονται συχνές και δαπανηρές επεµβάσεις στο σώµα του κτίσµατος είναι µόνο µερικά µόνο από τα θεµελιώδη στάδια, προκειµένου να διατηρήσει ακέραια την αρχιτεκτονική του φυσιογνωµία και παράλληλα να είναι πλήρως λειτουργικό.

artec2

Και, όπως παραδέχονται οι άνθρωποι της Artec A.E., πρόκειται για µια διαδικασία που αφενός απαιτεί πολύ χρόνο και υποµονή, αφετέρου η συγκίνηση της αναβίωσής τους είναι σίγουρα η µεγαλύτερη ανταµοιβή!

artec3info:
[small_title title=”Καραολή Δηµητρίου, Παλιά Πόλη, Τ. 28210 27745, Μ. 6936 827894″]

www.artechomes.com 

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 δωρεάν απλά με ένα κλικ εδώ.

Cover Chania mag 2016_4,90€_low

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ