Μια ονειρική, μαγική κρυψώνα στην πανέμορφη κοιλάδα της Νότιας Ελλάδας ανάμεσα σε ειδυλλιακούς αμπελώνες, ελαιώνες και εσπεριδοειδή.

Υπάρχει μια ονειρική, μαγική κρυψώνα στην πανέμορφη κοιλάδα της Νότιας Ελλάδας ανάμεσα σε ειδυλλιακούς αμπελώνες, ελαιώνες και εσπεριδοειδή, μόλις λίγα λεπτά μακριά από το γαλάζιο πέλαγος της Μεσογείου. Το Kinsterna, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό και κτήμα που χρονολογείται από τη βυζαντινή, οθωμανική και ενετική εποχή, έχει επιμελώς επιστρέψει στην παλιά του δόξα.

Έτσι ήταν πριν..

 

 

Ένα διαφορετικό city hotel στη Μαδρίτη!Το κράμα industrial και μεσογειακών στοιχείων το καθιστά το καθιστά μοναδικό!(photo)

Και έτσι είναι σήμερα..

Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν την αύρα αυτού του αρχοντικού, με θέα το θρυλικό κάστρο-βράχο της Μονεμβασιάς.

Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του αισθητική, κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ταυτότητα, κάθε δωμάτιο έχει τη δική του μικρή ή μεγάλη ιστορία να διηγηθεί. Όλα όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η επίσκεψή σου εκεί είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να ταξιδέψεις στο χρόνο και ταυτόχρονα να απομονωθείς από την καθημερινότητα.

Τρυπώσαμε στο εσωτερικό του πιο πολυτελούς ξενοδοχείου στον κόσμο! (Photos + Video)

 

 

 

 

Ολόκληρο το συγκρότημα βρίσκεται απλωμένο γύρω από μια στέρνα από την οποία πήρε και το όνομα του. Άλλωστε Κινστέρνα ονομάζεται μια εσωτερική δεξαμενή νερού. Τις εποχές που γίνονταν πόλεμοι όλα τα κάστρα είχαν μια τέτοια στέρνα που αποθήκευαν νερό. Η πιο ξακουστή ήταν η Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού και ήταν η μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή της Κωνσταντινούπολης.

Βλέποντας το κτίσμα από μακριά νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Τοσκάνη. Και όταν φτάνεις κοντά και μπαίνεις μέσα τα χάνεις.

Το αρχοντικό εκτιμάται ότι χτίστηκε κάποια στιγμή τον 17ο αιώνα, θεωρία που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι έχει οχυρωματική μορφή σε σχήμα Π, που συνηθιζόταν σε εξελιγμένα αρχοντόσπιτα της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης τα οποία ήταν χτισμένα γύρω από μια δεξαμενή. Η παράδοση λέει ότι υπήρξε σπίτι «Κατή» (δικαστής), γεγονός που επαληθεύεται από την αποκάλυψη χώρου χωρίς είσοδο που χρησιμοποιείτο για μπουντρούμι. Το 1821 ιδιοκτήτης του κτιρίου ήταν ο Ιμπραήμ Μπέης, ενώ αργότερα αγοράστηκε από την οικογένεια Καπιτσίνη. Η τελευταία «κυρία της Μονεμβασιάς», Λίνα Καπιτσίνη, έζησε στο αρχοντικό έως τα τέλη του 1970. Το κτίσμα βγήκε προς πώληση το 2003.

Ο μηχανικός κ. Σγαρδέλης επιστρέφοντας στον τόπο της καταγωγής του, αποφάσισε να αποκαταστήσει το σπίτι που υπήρχε στο πατρικό του χωράφι στο Μεγάλο Περιβόλι. Όταν έμαθε ότι πουλιόταν το κτήμα της οικογένειας Καπιτσίνη με ελιές, πορτοκαλεώνες και μερικά χαλάσματα, πήγε να το δει από περιέργεια.

Γνωρίζοντας ότι η απόσβεση θα αργήσει, αποφάσισε να αγοράσει την έκταση και να σώσει το αρχοντικό, με απώτερο στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστή την περιοχή των παιδικών του χρόνων.

Συγκέντρωσε μια επιβλητική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών που σε συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες αλλά και την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ξεκίνησαν το 2006 τις εργασίες αποκατάστασης του οικήματος, πάνω στα παλιά ίχνη του

Οι εργασίες διήρκεσαν τρία χρόνια. Χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής και ντόπια υλικά, όπως δάπεδα από μαυρόπλακες, καλάμια και κυπαρίσσια στις στέγες κ.ο.κ. Η στέρνα αναδείχθηκε σε κυρίαρχο στοιχείο του ξενώνα, από την οποία ποτίζονται τα περιβόλια.

Θυμίζει Τοσκάνη στα καλύτερά της..

Από τον ιδιοκτήτη, που αρνούνταν να μεταφυτεύσει έστω και μία πορτοκαλιά για να γίνει η πισίνα, μέχρι τους εργάτες της περιοχής που ξημερώματα και υπό βροχή έτρεχαν στην παραλία με δική τους πρωτοβουλία να μαζέψουν βότσαλα για να συμπληρωθεί το ψηφιδωτό της αυλής.

 

Την ίδια αγάπη για τον χώρο αισθάνονται και οι εργαζόμενοι, που σχεδόν στο σύνολό τους προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή. Είναι αυτοί που δεν θα διστάσουν να δείξουν με καμάρι στον επισκέπτη φωτογραφίες από τις εργασίες, το πριν και το μετά, να τον ενημερώσουν για κάθε πέτρα, κάθε φυτό, κάθε στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε.

Στο Κιστέρνα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιππασία, να μάθουν να ψήνουν ψωμί σε ξυλόφουρνο και να φτιάχνουν σαπούνι, να μάθουν αργαλειό, να φυτέψουν το δικό τους δέντρο στον κήπο και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους το πιστοποιητικό υιοθεσίας του!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το βραβευμένο αρχοντικό, τιμήθηκε στην Hot List 2011 του εγκυρότερου ταξιδιωτικού περιοδικού παγκοσμίως Conde Nast Traveller, UK Edition καθώς συγκαταλέγεται στα 65 καλύτερα νέα ξενοδοχεία στον κόσμο, ανάμεσα σε 31 χώρες ενώ πρόσφατα διακρίθηκε από το έγκυρο Sunday Times Travel Magazine που το συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 100 Κορυφαία Ξενοδοχεία στον Κόσμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ