Το καλοκαίρι έφτασε και το must της εποχής είναι φυσικά οι παραλίες. Μπορεί να είναι δύσκολο να έχει κανείς… την ησυχία του το καλοκαίρι στην παραλία, ειδικά το Σαββατοκύριακο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες παραλίες στην Αττική που είναι (ακόμα τουλάχιστον) ερημικές αν είστε από εκείνους τους τύπους που προτιμούν την ηρεμία τους και χώρο εντός και εκτός θάλασσας για να κάνουν το μπάνιο τους. Εδώ συγκεντρώσαμε 5 παραλίες της Αττικής ερημικές και κοντινές για την επόμενη φορά που θα θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας μακριά από την πολυκοσμία.

1.Παραλία Πόρτο Εννιά

Αν θες μία ήσυχη αμμουδερή παραλία με εύκολη πρόσβαση και υπέροχα νερά, τότε μην παραλείψεις να κάνεις μία βουτιά και στο Πόρτο Εννιά, στην περιοχή της Κερατέας.  Μην πας απροετοίμαστος, γιατί αυτή η παραλία είναι πραγματικά ανοργάνωτη! Προμηθεύσου με τα απαραίτητα (νερά, ομπρέλες, σνακ…) και απόλαυσε μία από τις σχετικά άγνωστες παραλίες της Αττικής.

2. Παραλία Δασκαλειό

Σε γενικές γραμμές η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, και συγκεκριμένα της Κερατέας διαθέτει ίσως τις πιο “ήσυχες παραλίες” της Αττικής Ριβιέρας. Ο οικισμός του Δασκαλειού, που χωρίζεται σε 3 μικρότερους κολπίσκους έχει υπέροχα νερά και αμμουδιά! Πλέον 2 στα 3 λιμανάκια του οικισμού, διαθέτουν και ξαπλώστρες για όσους προτιμούν να μην κουβαλούν όλα τα αξεσουάρ. Tip. Μην επισκεφθείτε αυτήν την παραλία αν φυσάει έντονος βοριάς.

3.Παραλία Μικρή Χαμολιά

Πρόκειται «ίσως την ομορφότερη κρυφή παραλία» της Αττικής, που δεν είναι άλλη από την «Μικρή Χαμολιά» στο Πόρτο Ράφτη.

Η παραλία δεν βρίσκεται και πολύ μακριά ,μόλις σε 40 λεπτά από την Αθήνα μπορείτε να φτάσετε εκεί. Ο “κρυμμένος” αυτός παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός. Αν πάτε όμως θα σας μαγέψει η ηρεμία του τοπίου.

Απολαύστε την εναέρια πτήση πάνω από την παραλία Μικρή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη:

4.Παραλία Μπρεξίζα

Θα ξεφύγουμε από το διάσημο Ζούμπερι και θα σας προτείνουμε την τεράστια παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πρωτεύουσα, έχει άμμο για τα καστράκια των παιδιών, φοίνικες για φυσική σκιά και πολλή… άπλα για να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε δίπλα στους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας. Στο τέλος, μετά το μπάνιο μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο ή να πιείτε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες της περιοχής.

5.Παραλία Θυμάρι

Εκεί προς τα νοτιοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, κάπου 55 χλμ. μακριά, μας περιμένει μια «μυστική» παραλία, από εκείνες που μας καλούν να τις εξερευνήσουμε, εάν δεν είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε μέχρι τώρα. Το όνομά της; Θυμάρι!

 Μία μικρή απόδραση γι’ αυτόν τον προορισμό που βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, και δεν αποκλείει και την παραμονή για ένα διήμερο σε αυτόν τον όμορφο οικισμό με την εξίσου όμορφη ομώνυμη παραλία, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Είναι βέβαιο ότι η φαντασία θα σας παραπέμψει σε κυκλαδίτικα τοπία… Κι όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Μάλιστα το σπουδαιότερο εδώ είναι ότι πρόκειται για μια παραλία που… ευωδιάζει! Κι όμως! Ένα θεραπευτικό βότανο που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική φύση και είναι τόσο απαραίτητο στην κουζίνα, στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσεις και ωφέλειες του, το πασίγνωστο θυμάρι, είναι αυτό που κατακλύζει με τη μυρωδιά του γι αυτό άλλωστε έχει πάρει και αυτό το όνομα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ