Όσο και να θέλετε να τα δείτε από κοντά, είναι (σχεδόν) αδύνατον.

Με τις νέες ιστοσελίδες και εφαρμογές ταξιδίων έχει βελτιωθεί ο προγραμματισμός και οι κρατήσεις διακοπών, ενώ οι πιο απομονωμένες γωνιές της γης έχουν έρθει πιο κοντά μας από ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που ποτέ δεν θα τα βρείτε εντός των τουριστικών φυλλαδίων. Δείτε παρακάτω δέκα συναρπαστικά μέρη που δεν επιτρέπεται να επισκεφθείτε:

Διαβάστε ακόμα: Βγήκαν 10.000 εισιτήρια για Ιταλία, από 41€

WHITE’S

Περιοχή: Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Τα κλαμπ κυρίων θεωρούνται ένα θεσμικό όργανο της βρετανικής κουλτούρας εδώ και αιώνες και κανένα δεν είναι παλαιότερο ή πιο αποκλειστικό από το White στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1693 και απευθύνεται μόνο σε κυρίους, αν και έγιναν ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 

Περιοχή: Ρώμη, Ιταλία

Μία επίσκεψη στα μυστικά αρχεία του Βατικανό βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας διακοπών όσων αγαπούν την ιστορία. Αλλά εάν είστε τουρίστας, δημοσιογράφος, φοιτητής, ή ακόμα και ερασιτέχνης ιστορικός ατυχήσατε, καθώς μόνο οι διαπιστευμένοι μελετητές μπορούν να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα μοναδικά έγγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ

 

Περιοχή: Σπιτσβέργη, Νορβηγία

Βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό και κρύβει τα πιο πολύτιμα φυτά στον κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ άρχισε να λειτουργεί το 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται πρόσβαση όχι μόνο σε τουρίστες, αλλά ούτε σε σε ερευνητές, επιστήμονες ή κτηνοτρόφους.

ILHA DA QUEIMADA GRANDE (SNAKE ISLAND)

 

Περιοχή: Σάο Πάολο, Βραζιλία

Πώς ένα υπέροχο τροπικό νησί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα απο τα πιο θανατηφόρα μέρη του πλανήτη; Το νησί των φιδιών (Snake Island) φιλοξενεί τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιών στον κόσμο. Βρίσκεται 90 μίλια ανοικτά από την ακτή Santos της Βραζιλίας και ελέγχεται αυστηρά από την κυβέρνηση της χώρας. Παρά το γεγονός ότι τα φίδια είναι επικίνδυνα, ο πραγματικός λόγος που το νησί είναι κλειστό για το κοινό είναι η προστασία των άκρως απειλούμενων φιδιών από τη λαθροθηρία.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΙ ΤΣΙ ΧΟΥΑΝΓΚ

 

Περιοχή: Σιάν, Κίνα

Θαμμένος περίπου 30 μέτρα κάτω από ένα λόφο, ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, ο οποίος πέθανε το 210 π.Χ., παραμένει ένα μυστήριο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι θα ανοιχθεί σύντομα ούτε για τους τουρίστες αλλά ούτε και για τους επιστήμονες, ενώ καμία τεχνολογία σε όλον τον κόσμο δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την ανασκαφή.

Διαβάστε ακόμα:  Η περιοχή της Κέρκυρας που θυμίζει... τροπικό παράδεισο - Από το πράσινο στο γαλάζιο!

POVEGLIA

Περιοχή: Bενετία, Ιταλία

Το μικρό αυτό νησί της Ιταλίας περιγράφεται από τους ντόπιους ως το πιο στοιχειωμένο μέρος στη Γη. Πρόκειται για ένα μεγάλο «νεκροταφείο» ανθρώπων με μολυσματικές αλλά και ψυχικές ασθένειες, στο οποίο πολλοί λίγοι έχουν βρεθεί από το 1960 μέχρι σήμερα, ενώ οι ντόπιοι δέχονται να ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες για ένα πολύ υψηλό τίμημα.

ΝΗΣΙ SENTINEL

 

Περιοχή: Ινδία

Εάν προσπαθήσετε να επισκεφθείτε το νησί Sentinel της Ινδίας, οι κάτοικοί του θα προσπαθήσουν να σας σκοτώσουν. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή τους. Πρόκειται για μία φυλή ανθρώπων που είναι εντελώς αποκομμένη από το σύγχρονο πολιτισμό, ενώ δεν διστάζουν να πετούν πέτρες και ρίχνουν τα βέλη τους στα αεροπλάνα και ελικόπτερα που περνάνε πάνω από το νησί. Μάλιστα, το 2006 σκότωσαν δύο ψαράδες που ψάρευαν στα ύδατά τους.

ΣΠΗΛΑΙO ΤΟΥ ΛΑΣΚΩ

 

Περιοχή: Λασκώ, Γαλλία

To περίφημο σπήλαιο του Λασκώ βρίσκεται σε κάθε βιβλίο της ιστορίας, καθώς διατηρεί αμέτρητες τοιχογραφίες ηλικίας 17,000 ετών. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παρουσία των επισκεπτών και η εισροή του φωτός δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα κι έτσι μέχρι σήμερα η είσοδος απαγορεύεται σε όλους τους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμα: Δύο νεκρούς μετρά η γαλλία από το δικό της Survivor

CLUB 33

 

Περιοχή: Kαλιφόρνια, ΗΠΑ

Ποιος είπε ότι η Disneyland είναι μόνο για παιδιά; Το μυστικό χαρακτηριστικό του θεματικού πάρκου, το Club 33, είναι μια ιδιωτική λέσχη στην οποία εισέρχεται κανείς μόνο με πρόσκληση και άνοιξε για πρώτη φορά το 1967. Η λίστα αναμονής για την ένταξη στη λέσχη κρατά πολλά χρόνια, ενώ η αμοιβή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100.000 δολάρια. Τα μέλη ωστόσο, πληρώνουν μια ετήσια αμοιβή των 12.000 δολαρίων. Όσοι καταφέρουν να εισέλθουν στη λέσχη έχουν πρόσβαση σε δύο τραπεζαρίες, VIP κάρτες, υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων καθώς και δωρεάν κατανάλωση αλκοόλ.

ΠΕΡΙΟΧΗ 51

 

Περιοχή: Νεβάδα, ΗΠΑ

Η Περιοχή 51 είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο μυστικοπαθείς περιοχές της Γης. Βρίσκεται στο κέντρο της νότιας όχθη της λίμνης Groom και αποτελεί ένα μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, οδηγώντας το κοινό σε άγριες ​​εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ