Παρόλο που κατά καιρούς έχουμε μάθει ταξιδιωτικά μυστικά από αεροσυνοδούς, οι πιλότοι σπάνια μιλάνε και σπάνια λένε τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει σε μια πτήση.

Το Business Insider πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο 5 πιλότοι αποκαλύπτουν μερικά πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζουμε εμείς ως επιβάτες.

Αυξάνουν τη διάρκεια των πτήσεων

Ή τουλάχιστον έτσι λένε στους επιβάτες. Λένε, λοιπόν, πως μια πτήση διαρκεί περισσότερο από ότι πραγματικά διαρκεί έτσι ώστε να φτάνουν πάντα στην ώρα τους στον προορισμό τους ακόμα κι αν για κάποιο λόγο υπάρξει καθυστέρηση.

Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό με τους επιβάτες
Τρώνε ειδικά γι’αυτούς γεύματα έτσι ώστε αν για κάποιο λόγο το φαγητό των επιβατών έχει κάποιο πρόβλημα, να μην αρρωστήσουν και αυτοί. Επίσης έχουν και το δικό τους νερό για να είναι σίγουροι ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Τα γνωρίζατε; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που απαγορεύονται στο αεροπλάνο!

Οι μάσκες οξυγόνου διαρκούν μόνο 15 λεπτά
Τόσο είναι άλλωστε το χρονικό διάστημα που χρειάζονται οι πιλότοι για να κατεβάσουν το αεροπλάνο σε πιο χαμηλό ύψος έτσι ώστε να αρχίσουν οι επιβάτες να αναπνέουν φυσιολογικά.

Διαβάστε ακόμα:  Με νέα εικόνα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμμετέχουν οι Αγιορείτικες Γραμμές στην 37η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Μπορεί οι πιλότοι να ρίξουν έναν υπνάκο μέσα στο πιλοτήριο
Όταν οι πτήσεις είναι μεγάλες οι πιλότοι νιώθουν κι αυτοί την ανάγκη να κοιμηθούν. Βέβαια, αυτό δεν θα θέλαμε να το ξέρουμε! Παρόλα αυτά έχουν αυτοματοποιηθεί τόσο πολύ οι πτήσεις στις μέρες μας που κάτι τέτοιο δεν θεωρείται καθόλου επικίνδυνο.

Telegraph: «Άραγε μπορείτε να ζητήσετε και δεύτερο πιάτο φαγητό στο αεροπλάνο;»

Μπορούν να λύσουν ακόμα και μεγάλα προβλήματα
Πολλές φορές όταν λένε στους επιβάτες πως υπάρχει λίγη ομίχλη μπροστά τους εννοούν πως δεν μπορούν να δουν τίποτα και καθόλου. Από την άλλη μια καθυστέρηση λόγω «τεχνικού προβλήματος» τις περισσότερες φορές σημαίνει πως κάτι έχει σπάσει. Ούτε αυτό θα θέλαμε να το ξέρουμε. Είναι δουλειά τους, άλλωστε, να κρατούν τους επιβάτες ήρεμους και να τους καθησυχάζουν ότι πρόβλημα κι αν εμφανιστεί.

Προηγούμενο άρθρο20 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε το Ναύπλιο!
Επόμενο άρθροΗ θέα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι απλά εκπληκτική!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ