Μια από τις αρμοδιότητες των αεροσυνοδών είναι να παρατηρούν όσα συμβαίνουν γύρω τους και κυρίως να παρατηρούν τους επιβάτες, δηλαδή εμάς.

Διαβάστε ακόμα: Tips για άνετο αεροπορικό ταξίδι

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τι σκέφτονται για εμάς ή για την ακρίβεια τις προσέχουν περισσότερο;

Αεροσυνοδοί μίλησαν στην Sun και αποκαλύπτουν ακριβώς αυτό: τις πιο συχνές ή περίεργες σκέψεις που κάνουν όταν αντικρίζουν κάθε έναν από εμάς.

  • Τι γλώσσα μιλάμε

«Δίνουμε προσοχή στην γλώσσα (που μιλάνε) και κοιτάμε εάν έχουν στην κατοχή κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Εάν ξέρω τη γλώσσα τους, προσπαθώ να τους υποδεχθώ σωστά και ελπίζω να έχω μαντέψει σωστά» (Sjaak Schulteis, 30χρόνια αεροσυνοδός)

«Εάν κάποιος δεν ξέρει αγγλικά, δεν μπορούν να κατανοήσουν τις εντολές. Ούτε μπορούν να διαβάσουν τις οδηγίες πως να ανοίξουν τις (θήρες) εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποκλειστούν από τις θέσεις που είναι κοντά στην έξοδο» (Janice Bridger, αεροσυνοδός)

    • Εάν είμαστε μεθυσμένοι

«Εάν ένας πελάτης επιβιβάζεται μεθυσμένος ή έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, μπορεί να μην του επιτραπεί να εισέλθει στο αεροσκάφος. Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε είναι συνήθως η σωστή. Αρνούμαστε την επιβίβαση σε επιβάτες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την πτήση» (Sjaak)

Διαβάστε ακόμα:  Για τα ταξίδια μου στην Ελλάδα επιλέγω nrg, για να φορτίσω το αυτοκίνητό μου εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε ακόμα: Μοναδική προσφορά για 4ήμερο στη Ρώμη

  • Τη σωματική μας κατάσταση

«Προσπαθώ να διακρίνω εάν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες που θα πρέπει να αποκλειστούν από τις θέσεις κοντά στην έξοδο. (Οι επιβάτες) θα πρέπει να είναι ικανοί να σηκώσουν μια βαριά καταπακτή (δεκάδες κιλά) ή να ανοίξουν μια βαριά πόρτα (εκατοντάδες κιλά) (Bridger)

  • Εάν είμαστε πολύ γυμνασμένοι

«Αν δω κάποιον που είναι μυώδης, δυνατός και σε καλή φυσική κατάσταση φροντίζω να θυμάμαι το πρόσωπό του και τη θέση που κάθονται. Εάν υπάρχει κάποιο περιστατικό σε εξέλιξη, θα φροντίσω να του μιλήσω ιδιαιτέρως και πολύ διακριτικά για να του ζητήσω, εάν θέλει να μας βοηθήσει σε περίπτωση που έχει κριθεί αναγκαίο. Η βοήθεια μπορεί να αφορά την περιορισμό κάποιου απείθαρχου επιβάτη. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ αλλά προετοιμαζόμαστε για κάθε περίπτωση» (Bridger)

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προηγούμενο άρθροΠρώην πράκτορας CIA: Έτσι θα έχετε ασφαλή διαμονή στα ταξίδια σας
Επόμενο άρθρο20 συμβουλές για να κλείνεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ