Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.6 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτά τα ξέρατε για τον κόσμο μας;

Αυτά τα ξέρατε για τον κόσμο μας;

Με 196 χώρες πάνω σε αυτό τον πλανήτη, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Ας ταξιδέψουμε σε κάποιες από τις χώρες του κόσμου για να ανακαλύψουμε αυτά που δεν ξέραμε και που, πραγματικά, είναι εκπληκτικά.

kanadas-limnes

- Advertisement -

-Οι περισσότερες λίμνες στον κόσμο βρίσκονται στον Καναδά, αφού το 9% της χώρας καλύπτεται από 3 εκατομμύρια φρέσκου νερού. Πέραν αυτού, πάνω από το 60% των λιμνών του κόσμου βρίσκονται εντός των καναδικών συνόρων.

Τα πιο δροσερά σημεία της Αθήνας

-Η Ρωσία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό τανκς στον κόσμο, μετρώντας περίπου 21 χιλιάδες. Τα περισσότερα, βέβαια, αποτελούν φόρο τιμής του παρελθόντος, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν μεν λιγότερα (16 χιλιάδες), αλλά πιο εξελιγμένα.

-Η Σαουδική Αραβία δεν έχει ποτάμια. Ακούγεται παράξενο μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Σαουδική Αραβία να μην έχει ποτάμια, αλλά είναι αληθινό. Η μεγαλύτερη ποσότητα φρέσκου νερού της χώρας προέρχεται από αφαλάτωση φυτών και υπόγειων πηγών.

-Η χώρα με τη μεγαλύτερη μετανάστευση είναι η Μάλτα. Στη χώρα ζουν λιγότεροι Μαλτέζοι απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο.

-Το Σουρινάμ είναι κατά 91% καλυμμένο από ζούγκλα και οι 500 χιλιάδες κάτοικοί του ζουν κυρίως κατά μήκος της ακτής κοντά στην πρωτεύουσα. Μόλις το 5% του πληθυσμού ζουν στην ενδοχώρα.

-Στην Παπούα Νέα Γουινέα μιλούν τις περισσότερες γλώσσες από όλο τον κόσμο. Παρ’ όλο που τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα, μόλις το 1-2% του πληθυσμού τη μιλάει, με τον υπόλοιπο πληθυσμό να ξεπερνά τις 820 γλώσσες, δηλαδή το 12% των λγωσσών του πλανήτη.

Τα πιο μυστηριώδη νησιά του κόσμου

-Οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι του κόσμου βρίσκονται στον Καναδά, με το 50% των κατοίκων να έχει μορφωτικό επίπεδο πέραν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επόμενη χώρα είναι το Ισραήλ, με το 45% και η Ιαπωνία με το 44%.

Πηγή: clickatlife.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,449 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ